Възложила съм на районните кметове да намерят нови допълнителни възможности

...
Възложила съм на районните кметове да намерят нови допълнителни възможности
Коментари Харесай

Районните кметове да търсят допълнителни места за детски градини, иска Фандъкова

Възложила съм на районните кметове да намерят нови спомагателни благоприятни условия за строителство на нови детски градини, за отваряне на нови групи и разширения . В това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова при поверка на строителните действия на 51-а детска градина " Щурче ".

" Навсякъде, където има опция по в този момент настоящата Нормативна уредба, по този начин и след смяната, която се надявам час по-скоро да стане факт, да можем да продължим да строим, тъй като с изключение на вложенията, които залагаме в бюджета на Столичната община, всяка година с доста явен приоритет заляга строителството и обновяването на учебни заведения и детски градини ", безапелационна бе Фандъкова.

През актуалната година до този миг Столичната община е получила 65 млн.лв. за строителство на нови детски градини и учебни заведения от държавното управление.
 Фандъкова окуражена да има детски градини за всички деца в София
Фандъкова окуражена да има детски градини за всички деца в София

По думите й сега се строят 8 нови детски градини

Сега остава ние да си свършим работата, имаме подготвени планове, работи се по тях и други са на финала. Разчитам на районните кметове, които би трябвало да създадат всичко допустимо всеки, който е подготвен с намирането на терен, с готовия план, с позволение за строителство и определен реализатор, да получи незабавно финансирането, с цел да стартира незабавно, даде да се разбере Фандъкова.

Тя посочи, че 51-а детска градина " Щурче " е напълно актуализирана с градивно подсилване, ремонтиран покрив, ремонтирана дограма и саниране, което да разреши до 30% понижаване разноските за отопление. Парите остават за детската градина и ще се употребяват за учителите, личния състав и дейностите, увери Фандъкова.

" Над 320 фамилии ще могат да бъдат спокойни за изискванията, в които се образоват и възпитават децата им, с напълно нови детски площадки на всяка една от групите - да няма дискриминация ", уточни градоначалникът.

Тя се надява от 15 септември децата да влязат напълно в обновената детска градина. Това е една от детските градини, която напълно е ремонтирана, а средствата са по Оперативна стратегия " Региони в напредък ", финансирана от Столична община. Средствата са в размер на над 2.5 млн. лева
 Детски градини на партери и в офисни здания желае да строи Фандъкова
Детски градини на партери и в офисни здания желае да строи Фандъкова

10 нови детски градини се строят в София

Заедно със строителството на детски градини те трябваше да се приведат в естествени условия за децата. До септември месец чакам да бъдат отворени две напълно престроени детски градини в столичните квартали " Люлин " и " Младост ", акцентира Фандъкова.

Столичният кмет увери, че в последните години се строят нови корпуси, здания и учебни заведения. Мислим за учебните заведения, влагаме в тях освен поради децата, само че при положителни условия, да имат благоприятни условия за спорт и работа в съвременни кабинети, сподели още Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР