Вазелинът може да се използва не само за козметични цели.

...
Вазелинът може да се използва не само за козметични цели.
Коментари Харесай

Знаете ли, че вазелинът може да прави ТОВА?!

Вазелинът може да се употребява освен за козметични цели. Благодарение на потребните и ефикасни свойства, можете да употребявате вазелин в ексцентрични домашен обстановки. Днес ще ви разкажем за 6 гениални метода за потребление на вазелин, за които малко хора знаят.

Ако у дома има деца, рано или късно ще би трябвало да премахнете дъвката, залепена за мебелите. Обикновеният вазелин може да се избави от тази тягост. Сложете го върху прясна или към този момент изсушена дъвка (в последния случай би трябвало деликатно да втриете вазелин) и ще стартират процесите на изгниване, което ще трансформира лепкавата дъвка в елементарно белеща се.

2. Блясък за обувки
 Неподозираните приложения на вазелина Неподозираните приложения на вазелина
  Вазелинът е основан като артикул и се употребява още от 1870 – та година. Оттогава до в този момент, той постоянно е съставна част в разнообразни...

Много професионални артикули за грижа за обувки съдържат вазелин, с цел да усилят оптимално резултата на блясъка. Никой от тях обаче не може да се съпостави с чистото вещество. Вазелинът ще ви помогне да извършите лачените обувки ефектни, да поддържате хубав блестящ външен тип за дълго време.

3. Средства за грижа за кожата

Не е загадка, че нещата от естествена кожа изискват особено отношение. За да не изгубят скъпите си качества и внушителен външен тип, те би трябвало да се подхранват и овлажняват понякога. За това има доста специфични скъпи артикули, които елементарно могат да бъдат сменени с елементарен вазелин. С помощта на дребна гъба го нанесете върху повърхността на тъничък пласт, изчакайте 10-15 минути, деликатно отстранете неусвоените останки със суха забрадка. Вашето кожено яке ще наподобява тъкмо като ново!

4. Смазка за капаци

Понякога е просто невероятно да се отвори туба лепило, лак за нокти или други такива. За да избегнете такава обстановка, откакто употребявате да вземем за пример лепило, преди да го пандизите, би трябвало да намажете капачката с вазелин. Той няма да разреши на остатъците от веществото да я залепят към тубата, което значи, че няма да има проблеми с последващото отваряне.
 Популярни бестселъри за хубост, които ще ви спестят пари за козметика Популярни бестселъри за хубост, които ще ви спестят пари за козметика
Съветите за хубост могат да се смятат за остарели и подценявани, само че явно има нещо правилно в тях. С вярното им използване можете...

5. Защита от багра

Много опитни строители употребяват елементарен вазелин вместо специфичната маскираща лента, употребена за отбрана на повърхностите от багра и лак. Първо, елементарно се нанася върху неравни повърхности (дръжки, ключалки и т.н.). Второ, от него не остава никаква диря (с изключение на блясъка). Трето, вазелинът дружно с остатъците от багра може елементарно да се в профил (за това е задоволително да избършете частта с парцал).



6. Защита на железни произведения от разяждане и стареене

Ако е време да поставите мотора в гаража или да го изнесете на балкона до идващия сезон, тогава си коства да намажете всички железни и хромирани елементи с вазелин и дългото предпазване на студено и влажно място няма да повлияе на положението на вашия " стоманен кон " по всевъзможен метод. Вазелинът ще предотврати образуването на наслойка, залепването на прахуляк, лед и така нататък През пролетта ще бъде задоволително да избършете мотора със суха чиста забрадка и той още веднъж е подготвен за нови пътувания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР