Въздушното пространство на страната ще бъде домакин на международна летателна

...
Въздушното пространство на страната ще бъде домакин на международна летателна
Коментари Харесай

България е домакин на международното учение „Тракийска пепелянка 2020“

Въздушното пространство на страната ще бъде хазаин на интернационална летателна подготовка „ Тракийска пепелянка 2020 ". Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза „ Граф Игнатиево " бригаден военачалник Димитър Петров.

Военното обучение ще продължи от през днешния ден до 25 септември.

Сценарият на учението планува групировки за противовъздушна защита от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски да пазят територии и обекти от сериозната инфраструктура от дейностите на смесени авиационни групи, които ще симулират нанасяне на удари.

Въздушните интервенции на българските Военновъздушни сили ще са със самолетите МиГ-29. А канадските, гръцките и румънските Военновъздушни сили вземат участие и с Ф-18 и Ф-16.

През втората летателна седмица ще се включат екипажи на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа със самолети Ф-16, които ще се пребазират в авиобаза „ Граф Игнатиево ".

В изявление за „ Капитал " началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов сподели, че след учението 4 или 6 американски изтребителя ще останат у нас доникъде на октомври.

Оставането е поради потребността от укрепване на българското въздушно пространство, неведнъж българските Военновъздушни сили би трябвало да се оправят с полети на съветски самолети, както и поради това, че страната ни закупи нови самолети Ф-16 за над 2 милиарда лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР