Въздушната тревога е продължила около час тази нощ. Съобщено беше,

...
Въздушната тревога е продължила около час тази нощ. Съобщено беше,
Коментари Харесай

Зеленски включи 190 души и 290 компании в нов списък със санкции

Въздушната паника е траяла към час тази нощ. Съобщено беше, че Русия е атакувала с дронове Киев след 12-дневно спиране. Военновъздушните сили обявиха, че в офанзивата са взели участие осем ирански дрона " Шахед " и три крилати ракети, които са били свалени.

 

Очевидци са чули гърмежи, наподобяващи звука от работата на системи за противовъздушна защита, които поразяват цели. В резултат на рухването на парчета в два региона на Киевска област са развалени три частни къщи.

 

Един човек е бил ранен.

 

Украйна е присъединила в нов лист със наказания към 190 души и 290 компании, заяви онлайн вестникът " Украинска истина ", като се базира на декрет, подписан от украинския президент Володимир Зеленски. Санкциите са ориентирани против компании и хора, за които се счита, че поддържат съветската война в Украйна.

 

Грузинската самолетна компания " Джорджън еъруейс " също попада в черния лист на Киев, откакто в разгара на войната възобнови полетите си до Русия. Полетите сред Русия и Грузия бяха прекратени по разпореждане на Москва през 2019 година вследствие на двустранно напрежение.

 

В отговор ръководителят на грузинския парламент Шалва Папуашвили съобщи, че глобите против " Джорджън еъруейс " са " несправедливи ". По думите му възобновяването на въздушната връзка с Русия не нарушава " солидарността с украинския народ ", която демонстрира Грузия, а глобите, наложени от Украйна, са тежки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР