Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това

...
Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това
Коментари Харесай

Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина

Въздушната незабавна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това плануват промени, оповестени за публично разискване няколко седмици след доставката на първия медицински хеликоптер. 

С препоръчаните промени в стандарта се уточняват медицинските показания, при които ще се обезпечава превоз по въздуха за пациенти в незабавно положение. Разписани са също редът и отговорностите за взимане на решения за потребление на този тип превоз. 

Определени са характерностите на оперативните бази, които ще бъдат построени у нас, както и условията за авиомедицинските екипи в тях. Записано е, че работещите в тези екипи минават наложително през образование по оказване на въздушна незабавна помощ и получават право да упражняват активност след полагане на изпит.

За да стартира осъществяването на полети с медицински хеликоптери у нас, държавният оператор " България Хели Мед Сървиз " би трябвало да получи удостоверение за авиационен оператор и SPA.HEMS утвърждение от Гражданската въздухоплавателна администрация.

Според държавно решение операторът ще прави услугата за интервал от 10 години. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР