Въздушна тревога е обявена над цялата територия на Украйна заради

...
Въздушна тревога е обявена над цялата територия на Украйна заради
Коментари Харесай

Въздушна тревога над цяла Украйна. Зеленски: Руските окупатори тероризират и убиват цивилни

Въздушна паника е оповестена над цялата територия на Украйна поради съветските удари с ракети и дронове.

А украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че тероризира и убива цивилни, след днешните въздушните набези против градове в страната му, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Един човек е погубен при ракетен удар по жилищна постройка в южния град Николаев, заяви Зеленски, без да даде повече детайлности.

" Украйна е под обстрела на окупаторите. Те не престават да вършат това, което вършат най-добре - да тероризират и убиват цивилни ", написа украинският президент в Телеграм.

" С сходни дейности терористичната страна няма да промени нищо за себе си. Тя единствено ще удостовери своята разрушителна и убийствена същина, за която сигурно ще ѝ бъде потърсена отговорност ", добави Зеленски.

В резултат от утринните офанзиви против Киев са развалени два обекта от сериозната инфраструктура, поради което има проблеми с електроснабдяването, заяви кметът на Киев Виталий Кличко.

Възможни са краткотрайни спирания на тока, управляващите приканиха киевчани да понижат потреблението на ток в пиковите часове - от 06:00 до 09:00 ч, както и от 17:00 до 23:00 ч.

УНИАН заяви, че през нощта над Николаевска област са били свалени пет дрона камикадзе.

Руска ракета удари жилищна постройка в южния украински град Никоалев, при един от три гърмежа, отекнали в града в ранните часове на днешния ден, заяви свидетел, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Ракетата е разрушила изцяло едно от крилата на постройката, която се намира в централен регион на Николаев. На мястото се е образувал голям кратер. По думите на очевидеца екип на пожарната е извадил от руините тялото на мъж.

Когато ракетата блъснала, жителите на постройката се били укрили в мазето. Местен гражданин сподели, че починалият е бил в мазето на рухналото крило на постройката.

Според представител на градските управляващи ракетата е била С-300.

В неделя вечерта пристанищен терминал в Никоалев бе ударен при нахлуване с безпилотни самолети, както оповестиха управляващите. При удара са развалени цистерни за предпазване на слънчогледово олио, част от което е изтекло и се е запалило.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР