Въздействието на инфлацията се усеща в световен мащаб и Африка

...
Въздействието на инфлацията се усеща в световен мащаб и Африка
Коментари Харесай

Инфлацията удря тежко и развиващите се страни в Африка

Въздействието на инфлацията се усеща в международен мащаб и Африка не е изключение. Цените на стоките и услугите се усилват без признаци на облекчение в близко бъдеще.

В Египет инфлацията се отрази на служащите и доста от тях се оправят мъчно, защото тяхната покупателна им дарба е мощно наранена.
В Египет животът е безценен, а заплатите са ниски. Не стигат, тъй че взех решение да напусна. Приятели ми споделиха да опитам да дойда тук и да работя. Хареса ми концепцията и взех решение да опитам. Както и да е, животът в Египет е безценен, тъй че няма разлика.
Али ел-Сайед Мохамед, сервитьор

Увеличил се е и броят на безработните и търсещи работи в северноафриканската страна.
Напоследък броят на хората, които търсят работа, се усили доста, изключително от Египет. Ние сме египетски ресторант, тъй че доста египтяни идват при мен.
Мохамед Юнис, шеф на ресторант:

Работниците мигранти и хората, които изпращат пари на родственици в чужбина, постоянно икономисват по-малко, тъй като са принудени да харчат повече поради инфлацията.

За някои единственият вид е да работят още повече, през уикендите и през нощта, или да си намерят втора работа.
Ако изпратите вкъщи 100 $, това са доста пари, желая да кажа, че могат да живеят с тях. Но след инфлацията би трябвало да са най-малко 120 $, с цел да си купят единствено артикули от първа нужда. Така че, макар че стандартът на живот към момента е доста, доста по-нисък от този в Съединените щати, инфлацията затруднява всички.
Махди Варсама

Според калкулации на Международния валутен фонд, международната инфлация ще доближи връх от 9,5% тази година, само че в разрастващите се страни тя е доста по-висока.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР