Въздействие върху енергийните меридиани в тялото Развитието на технологиите прави

...
Въздействие върху енергийните меридиани в тялото Развитието на технологиите прави
Коментари Харесай

Въздействие върху енергийните меридиани в тялото

Въздействие върху енергийните меридиани в тялото

Развитието на технологиите прави живота ни по-лесен и комфортен. Но, употребявайки ги, ние се движим по-малко, физическата интензивност понижава фрапантно. В резултат на това здравето ни страда и ние се разболяваме.

Китайските лекари знаят какво е решението на този проблем. Те настояват, че човек би трябвало да следи проходимостта на меридианите, с цел да бъде здрав. Всеки меридиан или канал е виновен за доставката на кръв към обособен орган или система. Когато няма проблеми с него, ние се усещаме добре.

Традиционната китайска медицина е вместилище на свещени познания, заимствани от даоистките отшелници преди хиляди години. Според тази доктрина човешкото тяло е микрокосмос, в който тече сила. Вътрешната сила – ки – в тялото се движи по каналите, изграждащи системата.

Каналите са най-лесни за ръководство с ръце. Те се задават по следната скица:

– Палец – виновен за белодробния канал
– Показалец – дебело черво
– Среден пръст – перикарден канал
– Безименен пръст – троен радиатор
– Кутре – каналът на сърцето
– Задната част на дланите – каналът на гърба и гръбначния дирек

Работейки с ръце, можете да повлияете на цялото тяло. Каним ви да изпробвате няколко метода за самопомощ, употребявани от китайската медицина.

Ако имате проблеми с горната част на гръбначния дирек и сърцето, протегнете ръце напред, като си визиите по какъв начин държите чаша вода във всяка ръка. След това, ги завъртете във вътрешността. Направете това 150 пъти. След това, завъртете двете ръце на открито 150 пъти.

Това упражнение би трябвало да се повтаря всеки ден. Изглежда просто, само че доста мощно. Просто пробвайте. Няма да ви навреди.

Можете също да докоснете точката тъкмо над вътрешната дипла на лакътя – 150 пъти. Китайската медицина изисква повтаряне и централизация.

Какво да извършите, в случай че гърбът ви е изтръпнал? Докоснете задната част на дланите си. Всичко в тялото е взаимосвързано. Вие действате върху една от точките му и от нея сигналите отиват към органите, свързани с нея. По този метод се отстраняват болести на вътрешните органи.

Невъзможно е непосредствено да докоснете органите. Но с помощта на вълшебното влияние върху енергийните меридиани, това не е належащо. Да оставим хирурзите да си почиват.

Много е потребно да работите с краката. От вътрешната и външната страна на ходилата има три меридиана, които са свързани с работата на жлъчния мехур, стомаха, пикочния мехур, черния дроб, далака и бъбреците.

Вижте още: Полезни свойства на туртите

Как да подобрим кръвообращението в краката? Седнете с леко повдигнати крайници и завъртете глезените си първо наляво, а по-късно надясно – 150 пъти във всяка посока.

Ротациите са основни за комплекса за дългоденствие. Упражнявайте се постоянно, с цел да се радвате на измененията в благосъстоянието си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР