Въвеждането на технологиите за генеративен изкуствен интелект (ИИ) е много

...
Въвеждането на технологиите за генеративен изкуствен интелект (ИИ) е много
Коментари Харесай

ООН: Изкуственият интелект по-скоро ще доведе до увеличаване на заетостта

Въвеждането на технологиите за генеративен изкуствен интелект (ИИ) е доста евентуално да докара до увеличение на заетостта в света, а не до нейното понижаване. Това се показва в оповестен в Женева отчет на Международната организация на труда (МОТ), която е профилирана организация на Организация на обединените нации.

„ Генеративният изкуствен интелект е по-вероятно да усили числено, вместо да отстрани работни места “, означават специалистите. Според тях множеството работни места могат да бъдат автоматизирани единствено отчасти. „ По този метод най-голямото влияние на тази технология евентуално няма да бъде в ликвидирането на работни места, а в евентуалната смяна в тяхното качество, изключително във връзка с интензивността и автономността на работата “, акцентира изследването. МОТ обърна внимание на обстоятелството, че работните места, свързани с чиновническа работа, са най-застрашени от разпродажба заради развиването на генеративен ИИ - съвсем една четвърт от трудовите функционалности, изпълнявани в тази област, се смятат от създателите на отчета за „ мощно уязвими “.

В страните с високи приходи на глава от популацията към 5,5% от всички заети хора работят на работни места, които могат да бъдат наранени от автоматизацията, обвързвана с развиването на генеративен ИИ. В страните с ниски приходи „ рискът от автоматизация визира единствено към 0,4% от работните места “. Потенциалът за повишаване на работните места е „ съвсем идентичен във всички страни “и това накара създателите на отчета да предположат, че с верните политики нова вълна от софтуерна промяна „ може да донесе обилни изгоди на разрастващите се страни “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР