Въведените в експлоатация нови мощности в САЩ за 2017 г.

...
Въведените в експлоатация нови мощности в САЩ за 2017 г.
Коментари Харесай

Близо 50 % от новите мощности в САЩ през 2017 г. са били от ВЕИ


Въведените в употреба нови мощности в Съединени американски щати за 2017 година са за 25 ГВт. Това сочат предварителните данни на Управлението за енергийна информация (EIA) към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати. От тях 49 % или над 12 ГВт са на електроцентрали, работещи въз основата на Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Основно това са вятърни и слънчеви мощности. В случая освен това става въпрос за мощности с опция за промишлено произвеждане. Очакването за дребните мощности пуснати в употреба през миналата година е те да са от порядъка на 3,5 ГВт, главно от фотоволтаици.
Това на процедура значи, че съвсем половината от потребената електрическа енергия през 2017 година от семействата на процедура е била от ВЕИ.
Според информацията, защото повече от половината от посочените мощностите са въведени през четвъртото тримесечие на миналата 2017 година година и плановете са в очакване на привършване на административните процедури, данните към момента предварителни.
На процедура обаче може да се твърди, че съвсем половината от потребената електрическа енергия през 2017 година от семействата в Съединени американски щати на процедура е била от ВЕИ.
Повече детайлности се чака EIA да разгласява към края на февруари. Тогава се чака публикуването и на данните за закриването на мощности. По предварителни данни през миналата година изведените от употреба мощности са за 11 ГВт, от които към 6 ГВт за са мощности на изкопаеми горива, главно работещи на въглища.
Месечното произвеждане на електрическа енергия от ВЕИ в Съединени американски щати е достигнало своя връх през месец март 2017 година - 67,5 милиарда кВтч или 21 % от общото ползване на електрическа енергия.

https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=34472
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР