Въведената неотдавна такса за внос и транзит на руски газ

...
Въведената неотдавна такса за внос и транзит на руски газ
Коментари Харесай

Кабинетът към посланиците от ЕС: Таксата за руския газ не засяга потребителите в ЕС, само „Газпром“

Въведената наскоро такса за импорт и пренос на съветски газ през България няма да се отрази отрицателно на европейските консуматори. Тя ще засегне само облагите на „ Газпром “. Това чуха посланиците на страните от Европейския съюз от премиера Николай Денков, вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на финансите и на енергетиката Асен Василев и Румен Радев, оповестиха от държавната пресслужба.

„ Европейски Съюз не би трябвало да е подвластен от съветския газ. Не е възможно с парите на европейските данъкоплатци да се финансира войната на Русия против Украйна. “ - съобщи Денков. Той напомни, че през последните години е свършена доста работа, с цел да може Европа да получава газ от разнообразни източници.

Ден след визитата си във Виена министър-председателят още веднъж посочи пред дипломатите от Европейски Съюз причините за приемането на България в Шенгенското пространство: „ Ако не е належащо да пазим границите сред България и Гърция и България и Румъния, страната ни ще насочи доста повече старания и запас към границите ни с Турция и Сърбия “. Премиерът изрази вяра, че през декември на постоянното съвещание на Европейския съвет ще бъде взето вярното решение в интерес на българските и европейските жители и бизнес.

Министър-председателят обърна внимание, че страната ни е постигнала огромен прогрес в региона на върховенството на правото и това се регистрира от нашите сътрудници и от Европейската комисия.

По време на диалога бяха разисквани и други значими тематики като войната в Украйна, обстановката в Близкия Изток, миграцията, конкурентоспособността на Европейски Съюз и други въпроси, които са в дневния ред на идното през тази седмица съвещание на Европейския съвет. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР