Във вторник ВСС ще разгледа част от основанията за отстраняване

...
Във вторник ВСС ще разгледа част от основанията за отстраняване
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: За да има осъдителни присъди трябва да имаме железни доказателства

" Във вторник Висш съдебен съвет ще прегледа част от основанията за премахване на Иван Гешев. Очаквам Висш съдебен съвет да приготви професионално, обективно и да се прегледат всички условия. Знам, че за тях това решение ще е мъчно, тъй като те го избраха, макар че той не дава отговор на изиксванията на Конституцията ", това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова пред Българска национална телевизия.

" Нито в Плана, нито в диалозите в Министерски съвет не е поставяно изискване да падне ветото за РСМ, с цел да получим парите ", акцентира тя.

" С един пункт ще се съглася с ГЕРБ. За да имаме обвинявания и присъди ни трябват стоманени доказателства, събрани по отношение на реда и законите в България. И тук идва още веднъж ролята на прокуратурата, тъй като тя води следствието ", добави правосъдният министър.

" Министерство на правосъдието няма право да взима страна по настоящи акции на Министерство на вътрешните работи. То може да обезпечи правна помощ, когато има потребност ", добави тя.

" Това, което се разиска на съвещание на Министерски съвет и беше оповестено от представителя на държавното управление беше обвързвано със редовно несъблюдение на служебните отговорности ", съобщи малко Йорданова във връзка поисканата оставка на шефът на НСО ген. Емил Тонев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР