Във вторник от ГЕРБ са внесли промени в Изборния кодекс,

...
Във вторник от ГЕРБ са внесли промени в Изборния кодекс,
Коментари Харесай

ГЕРБ внася промени в Изборния кодекс за връщане на хартиените бюлетини

Във вторник от ГЕРБ са внесли промени в Изборния кодекс, с които цели да възкреси хартиените бюлетини, заяви депутатът от партията Десислава Атанасова.

" Абсолютно уверени сме, че би трябвало да дадем опция на българските жители на идните предварителни избори да гласоподават освен с машина, само че и с хартиена бюлетина, " сподели тя.

Атанасова добави, че е " извънредно необходимо " законопроектът с промените да бъде прегледан в правна комисия и прикани да същото да се случи в парламентарната зала и с идентичното предлагането на Българска социалистическа партия от април.

Според текстове всеки гласоподавател получава право да реши дали да упражни правото си на избор с хартиена бюлетина или посредством машина.

Изцяло машинният избор в секции с над 300 гласоподаватели в страната и в чужбина беше въведен от 45-то Народно заседание - това бе единственият признат напълно признат напълно законопроект от този парламент.

Управляващата коалиция към момента се пробва да събере болшинство, откакто " ИТН " се отдръпна от нея. Част от партията обаче смъкна доверието си към Слави Трифонов и даде очаквания, че държавното управление може да остане на власт.

Междувременно ГЕРБ внася избор на съмнение, който ще се нуждае от 121 гласа, с цел да реализира задачата си - до момента в най-новата история на България не е имало сполучлив подобен.

За момента четирите опозиционни групи, в това число депутатите от " ИТН ", имат общо 126 гласа. 59 - ГЕРБ, 34 - Движение за права и свободи, 20 - " ИТН ", 13 - " Възраждане ". Петимата депутати от Има Такъв Народ се чака да поддържат държавното управление.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР