Във вторник Москва призова посланика на Молдова, за да протестира

...
Във вторник Москва призова посланика на Молдова, за да протестира
Коментари Харесай

Русия привика посланика на Молдова

Във вторник Москва прикани посланика на Молдова, с цел да стачкува против това, което дефинира като " политически стимулирано гонене " на рускоезични медии.

В средата на септември Молдова изгони ръководителя на съветската държавна осведомителна организация " Спутник ", обвинявайки медията в разпространяване на " агитация и дезинформация ".

Във вторник съветското външно министерство съобщи, че експулсирането е част от продължаваща акция на " политически стимулирано гонене " на рускоезичните медии в Молдова.

Русия уточни, че на редица лица, които са забъркани в ограничението на " свободата на словото и правата на съветските публицисти в Молдова ", ще бъде неразрешено да влизат в страната.

От началото на съветската атака в Украйна предходната година напрежението сред двете някогашни руски републики се усили.



Сегашното проевропейско държавно управление на Молдова осъди войнта против Украйна и съобщи, че става дума за съветски скрит план за да се опита да го смъкна от власт.

Страната с население от 2,6 млн. души, ситуирана сред Украйна и членката на Европейски Съюз Румъния, подаде предходната година молба за присъединение към Европейския съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР