Във вторник министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се

...
Във вторник министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се
Коментари Харесай

Без пари шефът на Пентагона се опитва да убеди съюзниците да помагат на Украйна

Във вторник министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се опита да убеди европейските съдружници, че администрацията на президента Джо Байдън към момента е ангажирана с поддръжката на Украйна , макар че Вашингтон всъщност е изчерпал парите си, с цел да продължи да въоръжава Киев и има малко признаци, че Конгресът ще предприеме дейности за попълване на средства, предава " Ройтерс ".

Председателят на републиканската Камара на представителите, който ще даде 60 милиарда $ повече за Украйна , а Белият дом се бори да откри способи да изпрати помощ на Киев, който се бори с съветските сили за към този момент две години.

Остин управлява месечната среща, известна като контактната група за защита на Украйна (UDCG), която се организира във военновъздушната база Рамщайн в Германия, на към 50 съдружници, които подкрепят военно Украйна.

" Съединените щати няма да разрешат Украйна да се провали... Тази коалиция няма да разреши Украйна да се провали ", сподели Остин при започване на срещата.

Остин, който пътува за първи път тази година след лекуването на рак на простатата, не сподели по какъв начин Вашингтон ще поддържа Украйна без в допълнение финансиране и не загатна съответно Конгреса.

Длъжностни лица споделят, че неналичието на налично финансиране към този момент оказва въздействие на място в Украйна и украинските сили би трябвало да ръководят оскъдните запаси.

" Мисля, че нашите съдружници са изцяло наясно с нашата обстановка с финансирането и украинците повече от всеки различен заради дефицита, който е резултат от това, че не сме в положение да ги снабдим ", сподели почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати, поискал анонимност.

Миналата седмица администрацията на Байдън сподели, че ще изпрати  , само че добави, че това е извънреден ход след непредвидени спестявания от военни контракти, които Пентагонът направи.

Длъжностни лица не са изключили, че могат да намерят спомагателни спестявания , само че споделят, че тази сума няма да е задоволителна, с цел да компенсира неналичието на дейности от Конгреса.

Експерти споделят, че Остин ще се сблъска със скептична аудитория в Европа.

" Става все по-трудно и по-трудно за американските водачи да пътуват до Европа с посланието, че Съединените щати са ангажирани с Украйна в дълготраен проект ", сподели Рейчъл Рицо, старши помощник в Европейския център на Атлантическия съвет във Вашингтон.

" Посланието на този дълготраен финансов, боен и стопански ангажимент е в несъгласие с действителността на това, което се случва на Капитолийския рид ", добави Рицо.
 Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна
Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна

Той може да се опита да бъде медиатор сред Париж и Берлин

На взаимна конференция в Берлин в петък немският канцлер Олаф Шолц, френският президент Еманюел Макрон и полският министър председател Доналд Туск потвърдиха поддръжката си за Украйна, чиито войски с дефицит на муниции са изправени пред най-трудните борби от първите дни на съветската инвазия преди две години.

Европейската поддръжка става все по-ключова , защото Байдън не съумя да получи огромен пакет от помощ за Украйна през Конгреса и огромна част от външнополитическата му сила е фокусирана върху войната в Газа.

Но американски чиновници споделят, че действителността е, че без Съединените щати европейската поддръжка за Украйна няма да е задоволителна, с цел да се отбрани от съветските сили.

" Няма метод нашите съдружници в действителност да обединят сили , с цел да компенсират неналичието на поддръжка от Съединени американски щати ", сподели високопоставеният чиновник на защитата на Съединени американски щати.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Русия приготвя нова атака против Украйна, която да стартира в края на май или лятото.
 Украйна се готви да се причисли към клуба на Европейски Съюз, само че Брюксел не желае да приказва за това
Украйна се готви да се причисли към клуба на Европейски Съюз, само че Брюксел не желае да приказва за това

Кое е по-важно за Европейския съюз: присъединението на Украйна към блока или европейските фермери?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР