Информационният знак с бял диамант на син фон не е

...
Информационният знак с бял диамант на син фон не е
Коментари Харесай

В Европа въвеждат нов пътен знак

Информационният знак с бял елмаз на наследник декор не е лента за придвижване единствено за коли Renault. Той указва лента за споделено пътешестване. А във Франция неспазването му се санкционира с санкция от 135 евро.

Лентата за придвижване, маркирана с ромб, е най-вече отляво. Досега знакът съществуваше единствено във Франция, тестван от 2020 година в Лион, Гренобъл и Страсбург. Ромбът отбелязва (понякога съпроводен от спомагателна поясняваща стрелка) лентата за публичен превоз, таксита, транспортни средства, в които има най-малко двама души, в това число лидера.

Това на процедура е така наречен споделено прилагане.

Разрешен е публичен превоз, таксита и коли с „ доста ниски излъчвания “, т.е. със стикер Crit`Air. Разбира се, тук се включват и електрическите коли, даже и да има единствено един водач в тях. Такива знаци нормално се появяват на електронни табла. В взаимозависимост от обстановката на наблюдаване на трафика, диспечерът може да задейства или деактивира активността му.

Там, с цел да се избегнат проблеми със тапи, се контролира активността на знака, изключително в утринните и вечерните пикови часове.

Тази аварийна лента е отворена от понеделник до петък в най-натоварените часове.

Периодите на активиране са обозначени със светлинен знак с бял елмаз и стрелка под знака. По същия метод интензивността се включва по време на пика след работното време.

Целта на знака е да стимулира хората да употребяват повече електрически коли или градски превоз,

с цел да понижат замърсяването на околната среда или да споделят колите си и да не ги употребяват сами. Този знак до момента е съществувал единствено във Франция. Не всички европейци схващат смисъла му. А водачите, напуснали специфичната лента без изброените нагоре аргументи, стават спонсори на френската хазна.

Практиката за потребление на подобен пътен знак на многолентови пътища се оказа сполучлива. Сега държавните управления на доста страни започнаха да учат този опит и евентуално скоро всички направления към оживени места ще бъдат оборуднати с новия знак с бял елмаз в наследник правоъгълник или кръг.

Какво значи новият знак с бял елмаз по френските пътища?
Знакът значи, че някои ленти са непокътнати за шерване на коли и други типове транспортни средства.Знакът нормално се намира на по-големи пътища – и може да работи единствено през избрани часове от деня, като да вземем за пример пиковите часове.Този ход има за цел да понижи излъчванията, като има повече хора в една кола, като по този метод се понижи броят на колите по пътя.
Следните могат да се движат в ленти, които са покрити от знака с бял елмаз:
Превозни средства с минимум двама пасажери (двойка, родител и дете, двама сътрудници, двама души, които споделят кола)Превозни средства с доста ниски излъчвания със стикер Crit`Air, показващ, че транспортното средство е 100% електрическо или работи 100% на водород - броят на пасажерите няма значениеТаксита, даже когато не транспортират пътнициМотоциклети, само че на мотоциклета би трябвало да има пасажер зад тила.Хибридните транспортни средства би трябвало да пътуват с повече от един човек, с цел да употребяват лентата с бели диаманти, прецизират още от Факти.бг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР