Във вторник, между 6 и 11 часа, административните сгради на

...
Във вторник, между 6 и 11 часа, административните сгради на
Коментари Харесай

Все пак сгради на ВиК Добрич и Шумен ще останат без ток

Във вторник, сред 6 и 11 часа, административните здания на ВИК Добрич и ВиК Шумен в тези два града, както и в Генерал Тошево и Шабла, оповестиха от електроснабдителното сдружение " Енерго-Про ".

Крайната мярка се подхваща според оповестения още предходната седмица график, поради дълг от общо 10.5 млн. лева на двете сдружения, който се точи от години и споразуменията за разсрочено заплащане не се извършват. Тогава доставчикът разгласи, че би прекратил прекъсването на електрозахранването единствено при цялостно погасяване на отговорностите.

От районното министерство, което е принципал на двете водоснабдителни сдружения, оповестиха, че основаният " Български ВиК холдинг " ще заплати дълга. Посочената дата, неизвестно за какво, бе 30 септември, въпреки изключването на тока да е планувано за 29 септември.

" Въпреки поетия ангажимент за покриване на отговорностите, досега няма осъществено заплащане ", обявиха от електроснабдителното сдружение.

Съоръженията, осигуряващи водоподаването, няма да бъдат наранени от спирането, прецизират от " Енерго-Про ". Това значи, че към този момент обслужваните от двете ВиК селища няма заплаха да останат без вода.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР