Във вторник, ден преди да обяви частична мобилизация в Русия,

...
Във вторник, ден преди да обяви частична мобилизация в Русия,
Коментари Харесай

Путин към военнопромишления комплекс: Да се увеличи производство, да се съкратят сроковете!

Във вторник, ден преди да разгласи частична готовност в Русия, Путин се срещна в Кремъл с представители на военнопромишления комплекс на страната и им сподели, че са длъжни " в най-кратки периоди " да обезпечат на армията нужното въоръжение и техника, предава РИА Новости, представена от " Фокус ".

За задачата би трябвало да се усили производството, " оптимално да се натовари оборудването, да се усъвършенстват софтуерните цикли, да се съкратят периодите за произвеждане ".

 

" Това е сфера, в която абсолютно би трябвало да се изпълнят стратегиите за " навреме и цялостно заменяне с отечествени материали " на внасяното до момента от чужбина ", добави той.

 

Държавният глава посочи, че преди всичко става дума за частите и подразделенията, които вземат участие в " специфичната военна интервенция “ в Украйна. В същото време той означи, че употребяваното там съветско оръжие " демонстрира висока успеваемост “ против Въоръжените сили на Украйна, а също по този начин спомага за минимизиране на загубите измежду персоналния състав.

 

Освен това президентът прикани за увеличение на индустриалния потенциал на предприятията от отбранителната индустрия и, в случай че е належащо, за тяхната рационализация. Той също по този начин акцентира значимостта на цялостното заменяне на вноса в тази област.

 

Путин също по този начин означи нуждата от изследване на хванатата в Украйна западна военна техника. По думите му, това, в най-кратки периоди, би трябвало да помогне за подобряването на съветските модели оръжия.

През лятото Държавната дума задължи бизнеса да извършва държавни поръчки за " битка с тероризма и други интервенции " отвън Русия и да дава отговор на потребностите на Министерството на защитата, ФСБ, Росгвардия и Министерството на изключителните обстановки. Ако е належащо, частните предприятия ще бъдат принуждавани да " доставят запаси " за държавните поръчки в защитата.

Не е известно какъв брой коства войната на съветския бюджет, само че по калкулации на Сметната палата закритата част на бюджета за първото полугодие се е нараснала до 18.6% от всички разноски на страната. В последните 5 години тя се движи в границите на 16-17% за цялата година, а след април 2022 година такава статистика не се разгласява от Министерството на финансите.

Режимът на готовност и военно време е разказан по-подробно в законите и съветската стопанска система незабелязано минава към мобилизационен режим, само че това не подсигурява идното им оповестяване и влизане във боен режим.
И в този момент управляващите действително могат да активизират стопанската система, без да афишират нито готовност, нито военно състояние. Например като принуждават чиновниците да работят изключително, през почивните дни и през нощта, както и да трансформират графика за отпуските или изцяло да ги анулират.

Американският Институт за проучване на войната (ISW) разяснява нощес, че проектите на Кремъл за анексиране са ориентирани най-вече към локалната публика.

" Путин евентуално се надява да усъвършенства качествата за набиране на съветски сили, като призове съветския народ да взе участие непринудено във война, с цел да " отбрани " новообявената съветска територия. Путин и неговите съветници явно са осъзнали, че актуалните съветски сили са незадоволителни, с цел да завладеят Украйна, и че напъните за бързо създаване на огромни елементи посредством доброволна готовност доближават кулминационната точка си, само че не съумяват да се задоволят потребностите от мощ на съветската войска.

Следователно Путин евентуално основава правни и осведомителни условия, с цел да усъвършенства попълването на съветската войска, без да прибягва до разширена готовност, като промени салдото на тласъци и закани, които Кремъл употребява за доброволното набиране на професионални военни. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР