Във вторник час преди полунощ в „Центъра за Спешна медицинска

...
Във вторник час преди полунощ в „Центъра за Спешна медицинска
Коментари Харесай

ЕЦТП: Има опасност от унищожаване или изчезване на улики от тежката катастрофа на Черни връх

Във вторник час преди среднощ в „ Центъра за Спешна здравна помощ “ е получен сигнал за тежка злополука. Към него потегля екипът на доктор Йоанна Минкова и парамедикът Илиан Павпов.
„ Не бях първия човек. Преди нас имаше Пожарна, полиция и, мисля, прокуратура. Бях с моя сътрудник парамедик Илиян. Първа беше нашата кола за спешна помощ, получихме сигнал в 11,08. Пристигнахме за 4-5 минути. Първата панорама беше на колите, раздробени на пътя ", описа лекар Минкова.
Колегата ѝ допулва, че са стигнали скоростно и са видели нещо извънредно. "За страдание не успяхме да помогнем на потърпевшите девойки ". Те са на възраст на екипа от ЦСМП. Той единствено ргистрира гибелта им. "Имаше един оживял, който беше съвсем незасегнат - водач на такси, без съществени контузии ".
„ Това нещо остава с теб за жял живот. Няма по какъв начин да се бяга. Затова ЦСМП е короната в перлата на незабавната медицина – демонстрира ти по какъв начин да помагаш, по какъв начин да се бориш, макар страстите и ти демонстрира по какъв начин да жвееш с тях “, споделя парамедикът.
„ Всеки би трябвало да има самосъзнанието, че при някакъв вид нехайство или подценяване на обстановка за секунди може да стане както палач, по този начин и жертва “, показва Йоанна Минкова.
На този декор от От Европейския център за транспортни политики сигнализират, че значими улики има заплаха да бъдат повредени, укрити и даже да изчезнат. Причната е, че джипът на Георги Семерджиев и таксиметровия автомобил са оставени на улицата със свободен достъп.
Диана Русинова от центъра разяснява: „ Не мога да си обясня това. За първи път попадам на обстановка, при която автомобилът е изоставен тук на улицата при толкоз стеснителен случай. Ние бяхме мощно учудени, дойдохме персонално да проверим ".
Според нея въпросите би трябвало да се насочат към проверяващите, а тя се надява да няма предумисъл и да не е допустимо някой да вземе нещо. „ От три ни вали дъжд и в случай че е имало някакви улики, които са значими и те не са взети при първия и втория оглед и се постанова трети оглед, те няма по какъв начин да бъдат извлечение към този момент “, безапелационна е Русинова.
Според нея това приказва за лиспа на държавна политика. Русинова прикани да се изготвят ясна методика и протоколи по какъв начин се работи при такива случаи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР