Във вторник беше отчетен сериозен спад на новите случаи като

...
Във вторник беше отчетен сериозен спад на новите случаи като
Коментари Харесай

Има спад на новите случаи, но е нужна дисциплина за по-голямо разхлабване на мерките

Във вторник беше регистриран сериозен спад на новите случаи като за миналото денонощие те са 39, а денем бяха потвърдени още 12 нови. Така общият брой на записаните случаи е 1399 души, като дейните са 1177, а излекуваните – 222. Смъртните случаи са 58, като във вторник не бяха докладвани нови смъртни случаи. През деня бяха потвърдени още 12 нови случая, като 3 са в област София и 9 в област Видин, където има две по-големи огнища – в регионалната болница и в дом за възрастни хора в близкото село Гара Орешец.

По-малкият брой случаи за миналото денонощие пристигна и на фона на огромен брой направени проби - 1128 теста в понеделник. През миналата седмица са били направени общо 5312 теста.

От всички 1177 дейни случая в болница са 287 души, а хората в тежко положение в интензивни клиники и отделения са 39 души.

150 са медицинските лица, при които е доказана коронавирусна зараза.

Въпреки, че има спад на новите заболели по отношение на предходните дни, когато имаше по 55-60 случая, началникът на оперативния щаб против разпространяването на заболяването ген. Венцислав Мутафчийски разяснява, че на седмична база наклонността остава възходяща, по тази причина би трябвало да се подхожда деликатно с разхлабването на ограниченията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР