Във вторник бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание

...
Във вторник бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание
Коментари Харесай

Повече от 100 000 заглавия на юбилейния Панаир на книгата

Във вторник бъде даден формален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския интернационален панаир на книгата – най-мащабният и уникален хартиен конгрес у нас, проведен от Асоциация „ Българска книга “. В продължение на една седмица – от 5-и до 10-и декември, над 170 издателства ще показват своите най-нови и известни издания за деца и възрастни, като посетителите ще могат да избират измежду повече от 100 000 заглавия. Мотото на юбилейния панаир е „ Създаваме истории. Създаваме история “, оповестяват уредниците.


Посетителите на Панаира, който както нормално ще се организира в НДК, ще могат да се срещнат с най-интересното от книжния пазар в България и да се срещнат с създатели, илюстратори и преводачи от целия свят. По мотив юбилея уредниците са подготвили специфични интензивности и изненади за дребните и огромни гости.


По традиция редом с Панаира ще се проведат и две от най-престижните събития, отдадени на литературата – единайсетото издание на Софийския интернационален книжовен фестивал и седмият Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи. Специално за фестивалите в България ще дойдат над 16 водещи имена на актуалната скандинавска и международна литература, които за първи път ще се срещнат с българските си читатели.


По време на Панаира Асоциация „ Българска книга “ ще връчи и годишните си награди за книгоиздаване „ Златен лъв “. Критериите, по които се правят оценка номинираните издателства, са полиграфическо осъществяване, качество на текста и принос към националната просвета, а категориите са две: „ Най-добър издателски план “ и „ Издателски план с най-голяма социална значителност “.

50. Софийски интернационален панаир на книгата, 11. Софийски интернационален книжовен фестивал и 7. Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи се провеждат от Асоциация „ Българска книга “ с поддръжката на Министерството на културата на България, Министерството на образованието и науката и Столична община. Събитията са част от Културния календар на Столична община за 2023 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР