Във вторник Amazon съобщи, че Amazon Web Services вече не

...
Във вторник Amazon съобщи, че Amazon Web Services вече не
Коментари Харесай

Amazon спира да приема нови регистрации за AWS от Русия и Беларус

Във вторник Amazon заяви, че Amazon Web Services към този момент не приема нови регистрации, основани в Русия или Беларус, след нахлуването на Русия в Украйна.

Съобщението идва, откакто украинското държавно управление изиска от Amazon и Microsoft, два от най-големите международни снабдители на облачни услуги, да преустановят даването на услуги на съветските си клиенти.

" За разлика от други американски снабдители на технологии, AWS няма центрове за данни, инфраструктура или офиси в Русия и ние имаме дългогодишна политика да не вършим бизнес с съветското държавно управление ", написа Amazon в блог обява, обновена във вторник. " Също по този начин спряхме да позволяваме нови регистрации за AWS в Русия и Беларус. Най-големите ни клиенти, употребяващи AWS в Русия, са компании, които са със седалище отвън страната и имат екипи за разработка там. "

По сходен метод Microsoft съобщи в обява в блога си в петък, че ще спре всички нови продажби на артикули и услуги на Microsoft в Русия.

" Освен това ние се координираме тясно и работим в синхрон с държавните управления на Съединените щати, Европейския съюз и Обединеното кралство и стопираме доста аспекти на нашия бизнес в Русия в сходство с държавните решения за наказания ", написа президентът на Microsoft Брад Смит.

В неделя вицепремиерът и министър на цифровата промяна на Украйна Михайло Федоров показа посредством Twitter директните си апели за помощ към основния изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела и създателя и изпълнителен ръководител на Amazon Джеф Безос.

" Призовавам Ви да преразгледате актуалните си интервенции в Руската федерация до прекратяване на даването на всички услуги на AWS ", написа той на Безос. " Спирането на даването на всички услуги на AWS в Руската федерация ще поддържа световното обединено придвижване на доста държавни управления и предприятия, които са избрали дълготрайната непоклатимост и напредък пред евентуалните краткотрайни загуби на облага. "

В писмото си до Надела Федоров благодари на Майкрософт за прекъсването на нови продажби в Русия и изиска компанията да продължи напред: " Обръщаме се към Вас с апел да прекратите връзките с всички клиенти и сътрудници, основани в Русия, в това число даването на артикули на Microsoft като Teams, Skype, GitHub, Microsoft 365. "

Федоров означи, че редица други огромни софтуерни компании, в това число Oracle и SAP, към този момент са прекратили активността си в Русия.

Повече софтуерни новини може да прочетете 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР