Във вторник акциите на Microsoft затварят търговската сесия на рекордно

...
Във вторник акциите на Microsoft затварят търговската сесия на рекордно
Коментари Харесай

Оптимизмът около OpenAI изстреля акциите на Microsoft до нов рекорд

Във вторник акциите на Microsoft затварят комерсиалната сесия на рекордно високо равнище от 360,53 $ след нова вълна на оптимизъм за растежа на основен сътрудник в региона на изкуствения разсъдък.

Дневният растеж от 1,12% дава на производителя на програмен продукт пазарна стойност от към 2,68 трилиона $.

Всички съществени американски показатели бележат растеж за деня, написа още CNBC, като S&P 500 отбелязва седмото си следващо покачване, а Microsoft - осмото. Акциите не са били в такава серия от януари 2021 година насам.

На събитие в Сан Франциско в понеделник стратегическият сътрудник на Microsoft в региона на изкуствения разсъдък OpenAI афишира голям брой актуализации, в това число понижаване на цените и проекти, което разрешават на хората да вършат персонализирани версии на чатбота ChatGPT. Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела участва на събитието и акцентира, че разработчиците, които основават приложения с инструментите на OpenAI, могат бързо да излязат на пазара, като разпрострат софтуера си в облачната инфраструктура Azure на софтуерния колос.

Microsoft е вложила 13 милиарда $ в OpenAI в подмяна на извънреден лиценз за огромния езиков модел GPT-4 на компанията. Миналата седмица компанията разгласи стартирането на услуга с изкуствен интелект за своите абонаменти за приложения като Office и асистента в Windows 11, като и двете платформи разчитат на модели на OpenAI.

" Според нас това, което е положително за OpenAI, е положително и за Azure ", пишат анализаторите на UBS, ръководени от Карл Кирстед. " Ако OpenAI в този момент интензивно ухажва разработчиците на програмен продукт, с цел да основават приложения, употребяващи ChatGPT/GPT-4, намалявайки цените и подобрявайки продуктивността на моделите, това може да докара до по-голямо ползване на Azure от страна на OpenAI и да послужи като сдържан позитив за Microsoft. "

Анализаторите дават рейтинг " купува " за акциите на Microsoft.

От Oppenheimer пишат, че когато OpenAI успее, това ще бъде " взаимно синергично " за Microsoft. През октомври софтуерният колос декларира, че OpenAI е негов " стратегически сътрудник " в региона на изкуствения разсъдък.

Също във вторник производителят на програмен продукт за наблюдаване на облачна инфраструктура Datadog показва пред вложителите, че клиентите му стартират да лимитират плановете за понижаване на разноските. Затова и акциите на Amazon също записват растеж от 2,13%, само че към момента не са надминали рекордното си показване от юли 2021 година

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР