Във вторник, 13.06.2023 г., от 15 ч. ще се състои

...
Във вторник, 13.06.2023 г., от 15 ч. ще се състои
Коментари Харесай

Откриване на адвокатски стаи в Окръжния и в Районния съд в Русе

Във вторник, 13.06.2023 година, от 15 ч. ще се състои формалното разкриване на адвокатските стаи в Окръжен съд – Русе и в Районен съд – Русе.

На тържествената гала ще участват управленията на двата органа на правосъдна власт, Адвокатският съвет на Русенската адвокатска гилдия, както и работната група, която взе участие в плана, под управлението на ръководителя на РОС, в състав: арбитър Галина Магардичиян, правосъдният асистент Милена Трифонова, основният счетоводител Илиана Досева, шефът на постройката Емил Иванов, систематичният админ Георги Георгиев.

Проектът е иницииран от ръководителя на Окръжен съд – Русе Николинка Чокоева в осъществяване на концепцията й за ръководство на ръководения от нея орган на правосъдна власт в съдействие с ръководителя на Районен съд – Русе Елена Балджиева и с ръководителя на Адвокатски съвет – Русе Ангел Стефанов.

Адвокатската стая в Окръжен съд – Русе се намира на третия етаж в правосъдната палата сред деловодството и регистратурата (стая 32), а тази в Районния съд – на първия етаж до зала № 2 (стая 27). Там са подсигурени всички нужни условия на юристите за запознаване с делата, като компютрите ще могат да се употребяват и от незрящи хора, с помощта на особено конфигурираната стратегия. На интернет-страниците на двата органа на правосъдна власт ще бъдат оповестени Вътрешни правила за прилагане на адвокатските стаи.

Ремонтът и обзавеждането на обособените за задачата пространства е осъществен със взаимни средства и труд от Окръжен съд – Русе и Адвокатската гилдия в Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР