Във втория си старт за Световната купа по сноуборд Радослав

...
Във втория си старт за Световната купа по сноуборд Радослав
Коментари Харесай

Радослав Янков зае четвърто място в Русия

Във втория си старт за Световната купа по сноуборд Радослав Янков записа отличен резултат. Българинът зае четвъртото място в Баной (Русия) в паралелния великански слалом, оповестиха от БФСки.
В квалификациите Янков бе 14-и и на осминафинала излезе против международния първенец Дмитрий Логинов от Русия. Независимо, че кара по по-слабото синьо трасе Радо завоюва и продължи на четвъртфиналите. Там против него застана Александър Пайер от Австрия. Този път по синьото трасе Янков също бе решителен и надделя с 0,13 секунди противника си.

На полуфинала против него застана Марко Феличети (Италия). Асът ни и този път кара по аленото трасе и единствено 0,19 сек не му стигнаха да е на край. За мястото на подиума Радо трябваше да кара против 4-кратния международен първенец Бенямин Карл (Австрия), като този път обаче той можеше да избира трасе. По синьото Янков започва съвършено, само че 2 неравности му попречиха да мине по най-хубавата линия до финала и по този начин остана четвърти в крайното класиране. Победител стана Роналд Фишналер. За последно Радо бе в топ 4 преди 2 сезона, когато бе финалист в единия от стартовете в Банско. " Много съм щастлив от този триумф. Проведохме отличен лагер преди този старт в Швеция. Целта ни е да съхраним спортната му форма през целия сезон. Радо е подготвен за един дълъг и уморителен сезон, разяснява неговия треньор Георги Атанасов - Джоко, който разяснява надпреварата от студиото на Българска национална телевизия. Джоко не пътува с Радо за Русия, тъй като му на 3 декември му се роди втората щерка Лора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР