Във втория ден от заседанието на Съвета за сигурност на

...
Във втория ден от заседанието на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Лавров: Неспазването на резолюции на Съвета за сигурност е нарушение на Устава на ООН

Във втория ден от съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съветският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че Западът е саботирал резолюции във връзка с Минските съглашения.

" Неизпълнението на резолюциите на Съвета за сигурност - и то освен във връзка с близкоизточния кротичък развой - заслужава особено внимание. Не толкоз от дълго време Съединени американски щати и техните съдружници дадоха всичко от себе си, с цел да подсигуряват, че всякога, когато Съветът постанова несъгласие върху даден въпрос, той ще бъде подложен на разискване в Общото заседание на Организация на обединените нации. Ние не се противопоставихме, макар че концепцията беше намерено ориентирана против Русия. Нямаме какво да крием: когато използваме правото на несъгласие, ясно обясняваме аргументите за това. Не се колебаем да повторим причините си в Общото заседание. Но ветото е неотменимо право, пълноценна част от механизмите, открити в Устава на Организация на обединените нации. Няма нарушаване на правото на несъгласие. Но неспазването на признатите резолюции на Съвета за сигурност към този момент е нарушаване на Устава на Организация на обединените нации ", акцентира Сергей Лавров.

Припомняме, че през април ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации беше поето от Русия. Лавров бе ръководител на съвещанията на 24-25 април в Ню Йорк.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР