Във втората вечер от националния конгрес на Републиканската партия в

...
Във втората вечер от националния конгрес на Републиканската партия в
Коментари Харесай

Републиканците призоваха за преизбиране на Тръмп, той помилва банков обирджия

Във втората вечер от националния конгрес на Републиканската партия в Съединени американски щати поддръжници на президента Доналд Тръмп приканиха за преизбирането му, потвърждавайки, че ръководството му е жизненоважно за икономическото и политическото бъдеще на страната, съобщи Ройтерс.

Часове преди началото на втория ден, президенът помилва наказания за банков грабеж в Невада Джон Пондър - афроамериканец, основал организация, която оказва помощ на пандизчии да се реинтегрират в обществото. " Живеем в страна, която дава втори късмет ", съобщи Пондър застанал до Тръмп. " Животът на Джон е прелестно удостоверение за силата на изкуплението ", съобщи президентът Тръмп във видеозапис.

Видеоизказвания направиха и представители на управляващите на разнообразни нива и на организации, както и членове на фамилията на Тръмп като щерка му Тифани и синът му Ерик, брачната половинка му Мелания.

Не липсваха и офанзиви против противника демократ на президента - Джо Байдън, с изказвания, че в случай че бъде определен през ноември, той ще провокира криза.

" Нашият стопански избор е напълно явен. Искате ли здрава стопанска система, разцвет и оптимизъм или желаете да се върнем към мрачните дни на застоялост, криза и скептицизъм ", запита икономическият консултант на Тръмп Лари Къдлоу.

Сенаторът от Кентъки Пол Ранд напомни на гласоподавателите, че като сенатор Байдън е дал своя вот за нашествието в Ирак.

По-късно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп взе участие в гала в Белия дом по даване на американско поданство на петима души от Боливия, Ливан, Индия, Судан и Гана. Видеозапис от церемонията беше излъчен във втората вечер от националния конгрес на Републиканската партия, съобщи Асошиейтед прес.

Изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф ръководеше процедурата по полагане на клетва на петимата в наличието на Тръмп. След това президентът приветства новодошлите в " чудесното американско семейство ", поздрави ги и им пожела триумф, като сподели по няколко думи за всеки от тях.

" Вие следвахте разпоредбите, спазвахте законите, опознахте историята, прегърнахте нашите полезности и доказахте, че сте извънредно честни хора ", сподели Тръмп. " Няма по-висока чест и по-голяма привилегия " от това да си американски жител, посочи той.

От своя страна в послание до конгреса на Републиканската партия , записано при визитата му в Ерусалим, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо изрази поддръжката си за преизбирането на президента Доналд Тръмп, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Помпейо, който е на близкоизточна обиколка, съобщи, че фамилията му и всичка американци имат по-голяма сигурност, а свободите им са по-добре обезпечени, защото президентът Тръмп е приложил на дело визията си за " Америка преди всичко ".

Речта, произнесена от него на фона на Стария град в Ерусалим публично в персонално качество, а не като държавен представител, се концентрира върху външната политика.

В обръщението си, траяло към четири минути, Помпейо употребява общоприетите рецитации на републиканците за триумфите на външната политика на Тръмп във връзка с Русия, Китай и Иран. Той приказва за провалянето на халифата на " Ислямска страна ", за произраелския дневен ред на Тръмп и бдителността на президента във връзка с " хищническата експанзия " на Китайската комунистическа партия, отбелязва АП.

Речта на Помпейо беше остро подложена на критика от демократите, а и от други, като несвоевременно нарушение на спазвани с десетилетия дипломатически правила и като допустимо нарушаване на федерален закон, забраняващ на представители на изпълнителната власт да показват намерено политическите си пристрастия по време на работа. Самият Помпейо подсети едвам предишния месец на чиновниците на Държавния департамент за тези рестрикции, добавя АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР