Във всяка районна прокуратура ще има дежурен прокурор, който ще

...
Във всяка районна прокуратура ще има дежурен прокурор, който ще
Коментари Харесай

Профилирани прокурори ще отговарят за насилието над лекари във всеки регион

Във всяка районна прокуратура ще има дежурен прокурор, който ще дава отговор за похищенията над медици, разгласи основният прокурор Сотир Цацаров след среща за преодоляване на експанзията над медици с министрите на вътрешните работи и опазването на здравето Валентин Радев и Николай Петров. В нея участваха и шефове на лечебни заведения и представители на лекарския съюз, а мотивът е нападението над доктор Албена Гагова от АГ " Шейново ".
И сега в цялата страна има дежурни прокурори, което значи, че отсега нататък във всеки регион ще има профилиран магистрат, който ще дава отговор за произшествия с медици. Не е ясно обаче какво тъкмо ще вършат дежурните прокурори, в случай че съгласно статистиката, представена от Цацаров, през 2014 година са били формирани 5 досъдебни производства за посягане против медицински експерти, при които са наказани четирима - 1 дейно, 1 условно, 1 на пробация и 1 на санкция. През 2015 година са формирани 4 досъдебни производства, наказано е 1 лице - на санкция. През 2016 година са формирани 2 досъдебни производства и са наказани четирима - двама условно и на двама е наложена санкция.
До 10 дни напътствията на Цацаров ще стигнат до прокурорите в цялата страна. Според него набелязаният пакет с ограничения против насилието по лечебни заведения и над незабавни екипи ще даде първи резултати към 30 ноември, написа в. " Сега ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР