Премиерът Димитър Главчев посети днес Специализираната болница за активно лечение

...
Премиерът Димитър Главчев посети днес Специализираната болница за активно лечение
Коментари Харесай

Димитър Главчев посети педиатричната болница в София

Премиерът Димитър Главчев посети през днешния ден Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев " , с цел да се запознае на място с неотложните потребности на здравното заведение. Преди това той се срещна с ръководителя на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница и началник на Клиниката по детска неврология на болница " Проф. Иван Митев " проф. Иван Литвиненко, заяви Правителствената осведомителна работа.

По време на визитата стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген за болничното заведение е завършила , а следва приключването на процедурата за пазаруване на скенер. Премиерът Главчев ще инициира среща на 7 май с министъра на опазването на здравето, вицепремиера и министъра на финансите, изпълнителния шеф на болничното заведение и проф. Литвиненко, на която ще бъдат разисквани и открити решения на най-належащите проблеми на педиатрията.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че служебният министър-председател Димитър Главчеви прокуратурата по случая с " Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и аз ", с цел да бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение.

Припомняме, на 30 април в последния работен ден преди празничната поредност, служебното държавно управление в София, като публичната, а и политическата реакция на това бе остра, откакто няколко държавни управления поред отказваха такова, с цел да не се заплаши построяването на държавната Национална детска болница, за която се приказва към този момент десетилетия.

Още същия ден към плана за НДБ, , последваха позиции, които също се заканиха да алармират прокуратурата и ДАНС, както и на Делян Пеевски от името на Движение за права и свободи. Техните позиции бяха подкрепени и от Българска социалистическа партия. От в която подчертаха приноса си за плана за Национална детска болница, само че не обявиха, че планът за частна такава би трябвало да бъде спрян.

Ден след взетото от Министерски съвет решение . Премиерът също съобщи, че ще изиска писмени пояснения от министъра на опазването на здравето Галя Кондева по отношение на обстоятелствата и събитията по случая, като в прессъобщението не личеше служебният министър председател въобще да е бил наясно с гласувания дневен ред на съвещанието, което водеше.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР