Във всички случаи е по-добре, когато сме на един съвет,

...
Във всички случаи е по-добре, когато сме на един съвет,
Коментари Харесай

Борисов: По-добре е да сме на един съвет, на една масa

" Във всички случаи е по-добре, когато сме на един съвет, на една маса. "

Така министър председателят Бойко Борисов разяснява пред публицисти в Брюксел петата Среща на високо ниво по Източното партньорство на Европейския съюз.

Като образец за позитивната процедура на тези препоръки Борисов посочи това, че в границите на тях президентът на Армения и президентът на Азербайджан да седят дружно и да водят един добър разговор. И е по-добре да пият кафе, в сравнение с армиите им да се блъскат, примерно в Нагорни Карабах.

" Черно море е едно прелестно място. То може да стане място където да минават газопроводи, може да има пристанище, може да има бизнес, има големи благоприятни условия ", добави министър председателят. Той изрече вярата си да задълбочаваме връзките си с Украйна, Молдова, Армения. Черно море е район, който търпи връзка с Дунава и оттова и с Дунавската тактика, напомни Борисов.

Бойко Борисов беше пресрещнат обаче с въпроса дали от Източното партньорство е застрашена Русия, на което той отговори: " Русия не е от страните които се плашат, най-малко от това което съм чел... " Борисов още веднъж посочи, че всичко, което е реализирано в границите на източното партньорство, е дело на голям труд, много взаимни отстъпки, само че и никой не е съвършен.

" Във всички случаи е по-добре когато сме на един съвет, на една маса - да се дискутират проблемите, в разговор и по един европейски метод ", съобщи Борисов.

Премиерът е оптимист за това, което се случва по време на нашето председателство и се надява източното партньорство да продължи. " Надявам се този климат, по-добре да сме дружно, в сравнение с да отсъстват хора в договарянията, да бъде прибавен и в Западните Балкани ", съобщи по другата настояща тематика Борисов.

По отношение на Брекзит и сложността на договарянията, Бойко Борисов съобщи, че същински се надява на Мишел Барние, който е " един извънреден посланик, да успее да си свърши работата ".

На 11 декември ще се организира среща с Тереза Мей и министри от Англия, стана ясно от думите на Борисов. Надеждата е да се поддържат едни положителни връзки сред страните и поради бизнеса, и поради студентите ни в Англия. Борисов не пропусна да означи и че в последните години доста англичани към този момент живеят у нас. Във всеки случай Англия е изразила желанието си равнището на съдействие сред служибте на двете страни да продължи да бъде високо.

Във всеки случай Брекзит не е добра обстановка, повтори още веднъж Борис: " Не е добре за Европейски Съюз да излезе една от най-мощните стопански системи. Но по този начин са решили, по този начин ще създадем. "

" С Ангела се прегърнахме да й дам кураж, нека сформира държавно управление, тъй като до момента в който Германия е блокирана, нищо не върви както би трябвало ", сподели още министър председателят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР