Във всеки офис има по един колега, който все забравя

...
Във всеки офис има по един колега, който все забравя
Коментари Харесай

Колко голяма е малката нужда

Във всеки офис има по един сътрудник, който все не помни да върви до тоалетната и може да изкара и през целия ден, без да я посети по дребна потребност. И до момента в който ние тичаме натам за пети път единствено до обед, се чудим кой от двата сюжета е по-нормален.

Всеки ден човешкото тяло създава към литър и половина урина. Разбира се, нейното количество зависи от количеството вода, което пием. Пикочният мехур може да побере сред 400 и 600 грама.

Така, по сметките на учените, можем да изкараме към 10 часа без посещаване в тоалетната , преди да навлезем в рискова зона. Но дали би трябвало да стигаме до сходни крайности?

Успокоението е, че пикочният мехур няма по какъв начин да се пръсне, а мозъкът ни въпреки всичко управлява изпускането на урина, в случай че нямаме открити проблеми с тези функционалности.

 Снимка 374736

Стените на пикочния мехур са покрити с рецептори, които изпращат сигнал до мозъка, че имаме дребна потребност. Но това се случва на доста по-ранен стадий, преди да е напълнен до дъно. Така организмът ни дава толеранс, време да реагираме.

Ако въпреки всичко решим, че сме прекомерно заети, с цел да отделим няколко минути за посещаване на тоалетната, тялото ни дава отговор с съответен развой - сфинктерите на пикочния мехур се затварят, с цел да не пропуснат урината към пикочния канал.

Малките мускулчета се оправят с тази задача сносно, в случай че не ги нагърбваме с нея прекомерно постоянно. Ако обаче да стискаме си ни е табиет (или пък минус на професията), то следствията може да не са изключително приятни, написа Science Alert.

 Снимка 374737

Честото задържане на урина води до намаляване на мускулите на пикочния мехур. Така можем да стигнем до положение, при което ни е невероятно да го изпразним изцяло. Тогава ще ни се наложи да вървим по дребна потребност постоянно и все ще имаме чувство, че ни се пишка.

Задържането на огромно количество урина също по този начин води до развиването на бактерии, най-много ешерихия коли. А тя е главен провинен за цистита - много неприятно и мъчително положение.

Учени са открили, че е обикновено да имаме дребна потребност сред шест и осем пъти дневно . А някои лекари поучават да " обучим " пикочния си мехур, създавайки табиет да посещаваме тоалетната на всеки три часа да вземем за пример.

 Това е социална тоалетна
Това е социална тоалетна

Няма къде другаде да е, с изключение на в Скандинавия

Разбира се, всичко е самостоятелно, само че опитите с опциите на тялото ни не са целесъобразни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР