Във времето на несигурност в резултат на глобалната пандемия от

...
Във времето на несигурност в резултат на глобалната пандемия от
Коментари Харесай

Алкохолът може да отслаби имунната система

Във времето на неустановеност вследствие на световната пандемия от ковид някои хора евентуално се изкушават да посегнат към пиво за разтуха. Британски експерти, представени от в. " Дейли експрес ", обаче предизвестяват, че алкохолът може да отслаби имунната система, което ни излага на повишенa заплаха, съобщи Нова телевизия.

Алкохолът влияе отрицателно върху тялото по разнообразни способи и ни излага на нараснала заплаха от съществени болести. " Прекомерната консумация на алкохол може да навреди на имунните кафези в белия дроб и горната част на дихателната система. Това на собствен ред покачва риска от развиването на заболявания като туберкулоза, пневмония и респираторен дистрес синдром. Да не приказваме, че ставаме по-уязвими за вируси. Алкохолът вреди и на чревната преграда, позволявайки повече бактерии да проникват в кръвта. В резултат могат да намалеят трите съществени вида кафези в имунната ни система - макрофагите, Т-клетките и С-клетките ", изяснява доктор Арагоне Джузепе.

От Британското имунологично сдружение припомнят, че макрофагите са първата защитна линия на тялото против заболяванията. Те унищожават непознатите нашественици и алармират при възможното съществуване на патогени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР