Във време в което повечето от нещата в автомобилите са

...
Във време в което повечето от нещата в автомобилите са
Коментари Харесай

Защо Mazda драстично намалява производството си?

Във време в което множеството от нещата в колите са ръководени от мини-компютри, не щеш ли дефицит на дребни детайли като чипове, може да докара до редуциране на произвеждане i хиляди коли.

Позовавайки се на свои източници, Reuters твърди, че Mazda може да понижи фрапантно производството си през идващите два месеца заради дефицит на чипове които се вграждат в колите. Най-засегнат към този момент е завода в Япония, който дава отговор за производството на CX-5, само че се чака и другите фабрики в Япония, Китай и Мексико, които дават отговор за Mazda3 и CX-30 да бъдат наранени, само че това вероятно ще стане на по-късен стадий.

Всъщност дефицитът на чипове не визира само Mazda, множеството от автомобилните производители също са повлияни от това събитие, което е подбудено от дребното направени поръчки през миналата 2020 година. Съчетано и със повишените продажби на новите конзоли за видео игри Playstation 5 и Xbox Series X, както и растежът на продажбите на преносими компютри и компютри, които се оказаха неизменима част от работата у дома, то обстановката за автомобилните фабрики се утежнява от ден на ден и повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР