Във време на пандемия повече отвсякога имаме нужда от малки

...
Във време на пандемия повече отвсякога имаме нужда от малки
Коментари Харесай

Потвърдено! Ако не сте щастливи, вземете си кучe или котка и...

Във време на пандемия повече отвсякога имаме потребност от дребни дози благополучие. Един от методите това да се случи е физическият контакт, който може да направи човек по-спокоен и благополучен, като от време на време за това е задоволително леко допиране, да вземем за пример глезене на котка или куче, написа в. " Дагенс нюхетер ", базирайки се на шведска неврофизиоложка Хелена Беклунд Васлинг.

В научната си обява специалистката изяснява, че чувството от докосването основава у хората възприятие на мира и благополучие. В този ред на мисли в публикацията си Васлинг обръща особено внимание на играта с домакински любим. Тя е безапелационна, че котката или кучето оказват извънредно успокояващо влияние върху стопаните си.

" Радостта, с която те посрещат на входа на вратата е задоволителна, с цел да накара всеки да не помни всичко неприятно от деня ", прибавя тя.

Причината за благотворната реакция след игра с домашни питомци поражда се крие в отделянето на окситоцин, прочут като хормон на щастието, написа Васлинг.

Тя също по този начин посвещава специфичен абзац на разликата сред галенето на същински животни и плюшени играчки.

" Това е обвързвано с дишане, топлота - някакъв тип отговор, който човек получава. Приятно е, когато някой разрешава да бъде глезен, като в същото време демонстрира, че му харесва ", отбелязва неврофизиоложката.

Неслучайно по света от дълго време се създават стратегии за зоотерапия, които се ползват върху хора със специфични потребности или мощно травматични прекарвания, написа woman.bg.

Зоотерапията към този момент има потвърден благоприятен резултат върху деца с аутизъм, при хора с душевен болести и меланхолия, при малолетни майки и жертви на домашно принуждение, при възрастни хора от профилирани институции и с церебрална парализа, при хора със забавено интелектуално развиване, емигранти и пандизчии.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР