"Във време на изпитания отбелязваме тази година Деня на будителите

...
"Във време на изпитания отбелязваме тази година Деня на будителите
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Днес молитвите ни са за всички носители на славния и несломим български дух

"Във време на тествания означаваме тази година Деня на будителите - денят на всички тези почтени българи, които през хилядолетната ни история са отдавали, отдават и в този момент сили и живота си за духовното, просветното и културното процъфтяване на нашия обичан народ и скъпата ни Родина. Свеждаме глави пред величието на апостолското им дело и подвигът им, който и през днешния ден е залог за съхраняването и пребъдването през вековете на завещаната от нашите отци православна християнска духовна и културна еднаквост ",

С тези думи Негово Светейшество българският насочва приветствие и молитва към народа във връзка Деня на националните будители. Според патриарха делото на българските будители не е леко и постоянно е било съпроводено с тествания, белязани с доста жертвоготовност и премеждия.

Съвременните будители, които са изправени пред нови и непознати провокации, също както своите прародители, с похвално за подражателство старание не престават святото дело на българската нематериалност и култура, просвета и просвета - в цялата богата палитра на неговото многообразие, е показал още Неофит.

В този ярък и празничен ден молитвите на светата ни Българска православна черква са за всички носители на славния и непреклонен български дух - за тези, които към този момент не са измежду нас, само че и за тези, които не престават тяхното дело и отсега нататък, с цел да пребъде благочестивият ни православен народ, с цел да я има България, сподели и честити празника, и пожела здраве на хората.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР