Във връзка със засилването на циклона „Янос“ предупреждаваме българските граждани

...
Във връзка със засилването на циклона „Янос“ предупреждаваме българските граждани
Коментари Харесай

Външно с предупреждение за българите заради циклона „Янос“

Във връзка със усилването на циклона „ Янос “ предизвестяваме българските жители да се въздържат от пътешестване в региона на Централно и Южно Йонийско море, област Атина и Цикладски острови. Препоръчва се жителите да заобикалят пътешестване в посочените региони.

В случай, че към този момент планувано пътешестване не може да бъде отсрочено, призоваваме българските жители да наблюдават непрекъснато известията на локалните управляващи за вероятно усложняване ситуацията. Да осведомят свои близки по отношение на местоположението си и проекти за местата и интервала, в който имат намерение да ги посетят.

Предварително да се срещнат с местоположението на най-близките ръководства на Полиция, Пожарна и Спешна помощ в региона, в който се намират както и техните телефони.

Според публично известие на Атинската национална обсерватория циклонът доближава размерите на Средиземноморски вихър. По данни от метеорологичната работа ветровете са достигнали скорост от 65 км в час, като се чака да се засилят, а вълнението в засегнатите морски територии на страната ще доближи 10 метра. Властите предизвестяват за вероятни наводнения областите по пътя на циклона.

При нужда от подпомагане и повече информация българските жители могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефони:; +30 693 70 96 220; +30 210 67 48 105, както и с генералното ни консулство в Солун на: +30 2310 829 210, +30 2310 869 510; +30 2310 869 520.

Полезни телефони:
Международна линия за незабавна помощ: тел.: 112; Полиция за бързо реагиране: тел.: 100; Пожарна: тел.:199
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР