Във връзка със зачестилите инциденти с хора, нахапани от кучета,

...
Във връзка със зачестилите инциденти с хора, нахапани от кучета,
Коментари Харесай

РП-Стара Загора се самосезира и възложи проверка за изпълнение на задълженията на собственици на кучета по Закона за ветеринарномедицинската дейност

Във връзка със зачестилите произшествия с хора, нахапани от кучета, Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и разпореди инспекция на кметовете на общините в област Стара Загора.

Издадено е предписание инспекторите от общинските администрации да ревизират спазването на разпоредбите, заложени в Закона за ветеринарномедицинската активност по отношение на това дали притежателите на домашни любимци са взели ограничения да не основават заплаха за хора или други животни. Ще се следи за осъществяване на възбраната за извеждане на кучета без каишка и без намордник, дали са нападателни, както и съблюдават ли се рестриктивните мерки на наредбата за разхождането им на детски площадки и тук-там, обозначени от общините със забранителен знак.

Възложено е общинските администрации да показват на Районна прокуратура-Стара Загора писмена информация за откритите нарушавания в хода на инспекцията и за формираните актове от началото на 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР