Във връзка със заблатяването на водата в Езерото с лодките

...
Във връзка със заблатяването на водата в Езерото с лодките
Коментари Харесай

Община Плевен предприема мерки за спасяване на Езерото с лодките от заблатяване

Във връзка със заблатяването на водата в Езерото с лодките в парк „ Кайлъка “ се чака експерт от Варна да посети езерото за в него още веднъж да бъде построена водна система за аериране на водата, което ще попречва образуването на кал в него.



Кметът на Плевен Георг Спартански посочи, че Езерото с лодкитее държавна благосъстоятелност и страната го е отдала за прилагане посредством търг, само че във времето са били отстранени оборудванията, които аерираха водата и не даваха опция за заблатяването й.

Кметът напомни, че актуалните наематели на езерото са правили опити с източване на водата от него и белосване на стените му, само че естественият приток на река „ Тученишка “ внася в езерото и водорасли, които се откриват в него заради застояването на водата във водния басейн. Той добави, че без система за аериране на водата, казусът не може да бъде решен.

„ Тази седмица чакаме при нас да пристигна експерт от Варна, който поддържа оборудванията във Водната каскада и фонтаните за да се избегне зеленясването и всички процеси на изгниване и заблатяване “.

Около месец и половина е интервалът, в който ще може да бъде доставено и инсталирано оборудването, посочи зам.-кметът Стефан Милев.

Георг Спартански сподели, че ще предложи на регионалния шеф, страната да финансира доставката и монтажа на оборудването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР