Във връзка със създалите се форсмажорни обстоятелства поради грипната епидемия

...
Във връзка със създалите се форсмажорни обстоятелства поради грипната епидемия
Коментари Харесай

Счетоводители поискаха удължаване на данъчни срокове заради коронавируса

Във връзка със създалите се форсмажорни условия заради грипната зараза и пандемията COVID-19, които водят до действителна заплаха от всеобщо неспазване на законовите периоди за подаване на месечните информации професионалните организации на счетоводителите желаеха удължение на периодите.

Чрез Асоциацията на счетоводителите и счетоводните предприятия (АССП) и Института на професионалните счетоводители в България (ИПСБ) те са внесли искане в Министeрството на финансите, Национална агенция за приходите и бюджетната комисия в Народното събрание. В нея се желае удължение на периодите за подаване на фирмените годишни данъчни заявления и месечните информации заявления по Закона за Данък добавена стойност.

Организациите показват в писмото, че техни сътрудници са сложени под карантина, което понижава състава на работещите и ги кара да се притесняват, че не могат да спазят периодите.

Искането е със 7 дни да се удължи срокът за подаване на справките за март, а на годишните заявления по закона за корпоративното подоходно облагане - с 30 дни. Целият документ можете да видите в атачмънт.

В Националната организация за приходите сега не се разисква удължение на периодите, само че обстановката е динамична, сподели пред " Дневник " представителят Росен Бъчваров.
Пълен текст на писмото
Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (381)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР