Във връзка с войната в Украйна секретните и непубличните разходи

...
Във връзка с войната в Украйна секретните и непубличните разходи
Коментари Харесай

Русия засекрети една трета от бюджета си - крие военни разходи

Във връзка с войната в Украйна секретните и непубличните разноски в съветския държавен бюджет са нарастнали с 2.4 трилиона рубли ($31 млрд) към 24 март. Това е повече от два пъти, съотнесено към същия интервал на 2022 година, и към този момент съставлява една трета от целия бюджет на страната, заяви Bloomberg.

Увеличаването на секретната част от бюджета демонстрира повишаване на разноските, свързани с войната, показва съветската икономистка Александра Суслина. Тя счита, че тук са включени разноските за нелегално окупираните елементи на украинските Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област.

Секретността към най-голямото перо в разноските приказва за мащабите на бюджетните разноски за военните дейности, които, както даде обещание Путин, " няма да имат ограничавания ", акцентират специалистите.

Bloomberg отбелязва, че защото разноските за въоръжените сили на Росия внезапно са нарастнали, в този момент сферата на защитата и националната сигурност отстъпва по своя дял единствено на обществените стратегии на съветското държавно управление.

Руският икономист Александър Исаков отбелязва, че внезапното повишаване на разноските е обусловено от покупките на военно съоръжение, заплатите на мобилизираните и устрема да бъдат приключени някои инфраструктурни планове до края на президентския мандат, изтичащ през март идната година.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР