Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската

...
Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската
Коментари Харесай

Радев: Петков да свика заседание в МС за кризата с руските дипломати

Във връзка с зародилото напрежение в връзките ни с Руската федерация приканвам министър-председателя да свика съвещание на Министерския съвет , което да оцени следствията от ескалацията на рецесията в двустранните връзки и да вземе решение в сходство с всички законови процедури.
 Петков отхвърли еднолично да гони съветските дипломати
Петков отхвърли еднолично да гони съветските дипломати

Решението е взето на съвет и в наличието на представител на президентството

Това написа довечера президентът Румен Радев във " Facebook ".

Според него, това решение би трябвало да е съобразено с провокациите пред националната сигурност и с дълготрайните ползи на България и на хилядите български жители, живеещи в Руската федерация.

За президента е неприемливо те да бъдат оставени без дипломатическо посланичество. Недопустимо е решения, свързани със сигурността на България, да не регистрират рисковете от ескалация и икономическите последици от тях, настоя той.
 Генчовска: Лена Бориславова е изпратила две писма за съветските дипломати
Генчовска: Лена Бориславова е изпратила две писма за съветските дипломати

Генчовска още веднъж вади писма със специфичен гриф

Отговорността за решението ляга напълно върху държавното управление в оставка, което извършва функционалностите си в сходство със законите на Република България и клетвата, положена пред Народното събрание при поемането на ръководството на страната до фактическото предаване на властта.

Припомняме, че през днешния ден министърът на външните работи Теодора Генчовска разгласи, че не е подписала решението за изпъждане на 70-те съветски дипломати .

В къс коментар Генчовска сподели, че Министерство на външните работи е изпратило нотата от Москва до премиера Кирил Петков с молба за инструкции, само че към момента няма такива.

Решението за оповестяване на 70 съветски дипломати за личност нон грата е взето при цялостно съблюдаване на процедурата, като процесът е движен напълно от Министерството на външните работи . Това съобщи ден по-рано обаче началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова.

България е заела ясна позиция . Това съобщи в коридорите на Народното събрание Настимир Ананиев за връзките ни с Русия. Политическа партия довечера се събира на съвещание да реши по какъв начин ще работи.

Финансовия министър и вицепремиер Асен Василев счита, че по въпроса би трябвало да се произнесат дипломатите. Импровизации политически не са най-хубавото нещо , е мнението му.

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ сподели, че обстановката е много притеснителна. Министерски съвет и министрите могат да върнат обстановката, каквато е. Ситуацията е скандална, регистрира депутатът като разгласи, че отговорен е Кирил Петков.
 Митрофанова обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България Обновена
Митрофанова обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България

Поводът - отзоваването на 70 съветски дипломати

Москва обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България поради абсурда с изгонените 70 съветски дипломати . Това съобщи посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова пред Българска национална телевизия.

Русия дефинира дейностите на българското държавно управление " Петков ", което е в оставка, като невиждани.

Българското държавно управление чака посолството на Руската федерация да отдръпна подадената през днешния ден нота. Това се споделя в изказване на премиера Кирил Петков , публикувано от Министерски съвет минути откакто стана ясно, че такава нота въпреки всичко е импортирана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР