Във връзка с усложнената обстановка с трафика по бул. Санкт

...
Във връзка с усложнената обстановка с трафика по бул. Санкт
Коментари Харесай

Заради хаоса в „Източен” – променят организацията на движението по бул. “Санкт Петербург“

Във връзка с усложнената конюнктура с трафика по бул. " Санкт Петербург ", породена от ремонта на северното платно, се трансформира организацията за придвижване, оповестиха от Община Пловдив.

Това се случва след старта на ремонтите в квартал „ Гладно поле” и хаосът, който бе провокиран в регион.

Така южното платно, откъм парк Лаута, ще бъде единствено еднопосочно, а не както до момента в двете направления. Колите ще се движат само в посока от Центъра към Тракия. Северното платно в сектора от бул. " Освобождение " до ул. " Богомил " остава напълно затворено за ремонт и замяна на асфалтовата и тротоарната настилка.

Според изпълнителя на ремонтните действия ДЗЗД " Градска среда " обновеният сектор може да бъде отворен за придвижване най-скоро на 18 декември, тъй че да се обезпечи умерено прекосяване около огромните търговски обекти по отношение на идните коледни празници.

В момента полиция контролира придвижването и безпрепятственото прекосяване около кръговото кръстовище на бул. " Санкт Петербург " и " Освобождение ". Движението по посока Централна градска част ще се реализира единствено по бул. " Освобождение ".

Кметът на регион „ Източен” Иван Стоянов съобщи, че редица жители показват недоволството си на дежурните телефони на кметството.

„ За страдание, ние не знаем какви са линйените графици, както и организацията на КАТ. Когато се образува комисията към Голяма община, предложих трима чиновници на региона, да влязат в нея – един всред зам.-кмета строителството, основния инженер и още един специалист. Ръководителят на плана обаче по този начин и не взе поради нашето предложение. В същото време от Община Пловдив препращат сигналите към регион „ Източен”, само че в тази ситуация ние имаме същата информация, каквато и жителите. От самото начало настоявахме да има етапност на дейностите и да се разделят времево, а не всички поправки да стартират по едно и също време”, сподели кметът на регион „ Източен”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР