Във връзка с указанията за удължаването на срока на рецептите

...
Във връзка с указанията за удължаването на срока на рецептите
Коментари Харесай

Заради търсенето на медикаменти цените в аптеките растат


Във връзка с напътствията за удължаването на периода на рецептите онлайн, Николай Костов от Асоциацията на аптеките изясни по Българска национална телевизия, че хората няма да вървят при джипитата за предписания, само че би трябвало да си закупят медикаментите с рецептурната брошура от аптеката, в която последно са купували тези медикаменти.

Николай Костов съобщи, че поради изключителната обстановка търсенето е увеличено, а доставките на пазара са мощно лимитирани. В отговор на въпрос за появилата се далавера на цените на дезинфектанти и персонални защитни средства той сподели, че не е допустимо да се постановат пределни цени на тези продукти. Той изясни това с увеличените цени на спирта на пазара. За търговците те са нарастнали двойно. Оттам идват и по-високите цени за потребителите. Увеличена е както цената на спирта, по този начин и на опаковките.

Що се отнася до маските, те имат разнообразни цени според от производителя, материала, това дали са тествани в лаборатория или не. Цената им варира от 1.30 лева до над 10 лева

Николай Костов добави, че неналичието на защитни материали зависи и от дистрибуторите. В България главните дистрибутори са 4 и те държат огромна част от пазара. Затова когато при тях няма такива продукти, няма и на пазара.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР