Във връзка с резките изменения през последните дни на цените

...
Във връзка с резките изменения през последните дни на цените
Коментари Харесай

КЕВР започва проверка на цената на тока за бизнеса

Във връзка с внезапните промени през последните дни на цените на електрическата енергия на свободния пазар ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов  през днешния ден организира среща с изпълнителния шеф на Българската самостоятелна енергийна борса ЕАД /БНЕБ/ Константин Константинов, оповестиха от пресцентъра на КЕВР.

В осъществяване на законовите пълномощия на КЕВР за мониторинг и надзор на пазара на електрическа енергия на едро по искане на енергийния регулатор управлението на БНЕБ ще даде подробна информация за подписаните покупко-продажби през този интервал във всички сегменти на борсовата търговия.

Работодателските организации предизвестиха, че съзнателно се основава недостиг на електрическа енергия. " На 7 май имаше обикновено и съответно предложение и естествена цена на тока. След това количеството сила, която НЕК предложи на пазара ден напред беше три пъти по-малко и цените изхвърчаха. В пъти по-висок ток от съседите. Ние имаме 84 евро на мегават час, а всички към нас са на 44 ", изясни обстановката Васил Велев, ръководител на АИКБ.

Защо съзнателно се понижават мощностите на държавния и на частните електроцентрали, с цел да се получи неестествен дефицит, за какво го прави НЕК. Най-тревожното е, че тази борса, която се назовава " Ден напред " за търговия на електрическа енергия, която може по този начин жестоко да се въздейства върху цените и предлаганите количества, се назовава свободен пазар, разяснява по Нова Славин Янакиев, шеф на леярна фабрика " Подем " в Стара Загора.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР