Във връзка с решения от 08.06 2023 г. и 03.08.2023

...
Във връзка с решения от 08.06 2023 г. и 03.08.2023
Коментари Харесай

Бившият премиер и трима министри се връщат в НС, Диана Ковачева вече не е омбудсман

" Във връзка с решения от 08.06 2023 година и 03.08.2023 година на Централната изборна комисия (ЦИК) оповестени пред народните представители на предишни съвещания, както и заради назначението и встъпването в служба на служебното държавно управление са възобновени пълномощията като народни представители на Николай Денков, Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков , които са част от парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ", оповестиха от Народно събрание. 

Прекратени са пълномощията на замествалите ги Бюнямин Хасан, Веселин Недев, Радослав Василев и Мирослава Петрова .

Вчера служебното държавно управление с министър-председател Димитър Главчев постави клетва пред депутатите. По-късно денем в Министерския съвет акад. Николай Денков, на гала по последователност, съобщи поста на министър председател на Главчев. 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи за прекъснати и пълномощията на омбудсмана Диана Ковачева . Тя е подала оставка като омбудсман по отношение на избора ѝ като арбитър в Европейския съд по правата на индивида и идното встъпване в служба. Желязков изясни, че според наредбите от Закона за омбудсмана пълномощията на омбудсмана се приключват предварително при подаване на оставка, като в този случай не се приема решение, а оставката се афишира от ръководителя на Народното събрание пред депутатите.

На 24 януари Диана Ковачева беше определена от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за български арбитър в Европейския съд по правата на индивида с деветгодишен мандат. На 27 март Народното събрание разгласи за прекъснати и пълномощията и на заместник-омбудсмана Елена Чернева-Маркова по отношение на подадена от нея оставка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР