Във връзка с провеждащото се на територията на България многонационално

...
Във връзка с провеждащото се на територията на България многонационално
Коментари Харесай

Американските военни, които са на учение у нас, ще се лекуват в Университетска болница Пловдив

Във връзка с провеждащото се на територията на България многонационално обучение „ Saber Guardian – 2017 “ на НАТО, УМБАЛ „ Свети Георги “ е определена за болница, в която да се правят лечебно-диагностични действия на потърпевши при учението военнослужещи.  Първата пловдивска университетска болница дава отговор на всички условия на военните: разполага с клинични звена, които отговорят на най-високото трето равнище на подготвеност – както във връзка с подготвеността на чиновниците си, по този начин и поради модерното здравно съоръжение. УМБАЛ „ Свети Георги “ има и добре поддържана и осветена хеликоптерна площадка.

В началото на предходната седмица в болничното заведение е образуван действен щаб, който включва началника на отдел „ Управление на системи за сигурност “ доцент доктор Златин Киряков, началника на Спешно приемно поделение доктор Кирил Атлиев, началниците на Първа клиника по хирургия, проф. доктор Божидар Хаджиев, и Втора клиника по хирургия, проф. доктор Ангел Учиков. Щабът в болничното заведение ще действа до момента в който трае и самото многонационално обучение „ Saber Guardian – 2017 “.

Наред с обезпечаването на лечебно-диагностичния развой на потърпевши военнослужещи, болничното заведение ще се включи и в някои от ученията, като в околните дни предстоят няколко подготвителни полета до хеликоптерната площадка на УМБАЛ „ Свети Георги “.

Транспортирането на 15 юли на задграничен военнослужещ до Спешно приемно поделение на УМБАЛ „ Свети Георги “ е част от съглашението за оказване на здравна помощ на участниците в многонационалното обучение. Организацията на превозването на този пациент демонстрира отличната колаборация сред болничното заведение, ОД Министерство на вътрешните работи и Центъра за незабавна здравна помощ. На 15 юли, събота, сред 13:00 и 14:00 ч. военнослужещият е докаран до хеликоптерната площадка на УМБАЛ „ Свети Георги “ с транспортен хеликоптер, откъдето с кола за спешна помощ е превозен до Спешно приемно поделение на болничното заведение като полицейски екипи са били ангажирани с обезпечаване на безвредното напредване на колата за спешна помощ.

„ Saber Guardian 2017 “

Най-голямото многонационално обучение в Черноморския район „ Saber Guardian 2017 “ се организира в интервала от 11 до 20 юли на територията на България, Унгария и Румъния. Учението се управлява от Командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и в него ще вземат участие към 25 000 военнослужещи от 23 съюзнически и партньорски страни. Ученията от серията „ Saber Guardian “ са многонационални и се организират годишно от 2013 година в Черноморския район като част от Програмата за взаимно образование на Европейското командване на Въоръжените сили на Съединени американски щати (USEUCOM), оповестиха от Министерството на защитата. През 2017 година Saber Guardian ще бъде най-мащабното обучение спрямо извършените до момента. Целта е да се увеличи оперативната съгласуемост на страните-участници и да се показва увереност и подготвеност за деяние в поддръжка на сигурността и стабилността в Черноморския район. Българските въоръжени сили ще вземат участие в многонационалното обучение Saber Guardian – 2017 с към 4000 души от състава на Съвместното командване на силите, типовете въоръжени сили и техните подчинени формирования, Служба „ Военна полиция “, Военномедицинска академия, дирекции от Щаба на защитата и Министерството на защитата и други профилирани държавни структури.

В рамките на учението на територията на нашата страна ще се проведат: обучение на силите за специфични интервенции Black Swan -2017, въздушно-десантно обучение Swift Response – 2017; тактическо обучение с бойни стрелби Eagle Sentinel – 2017, обучение на военни формирования на Сухопътните войски Peace Sentinel – 2017 и тактическо обучение на формирования за противовъздушна защита и авиационни формирования Shabla – 2017.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР