Във връзка с постоянно задаваните въпроси относно резултатите от тестовете

...
Във връзка с постоянно задаваните въпроси относно резултатите от тестовете
Коментари Харесай

Парламентът опроверга внушения на ГЕРБ за теста на Минчев

Във връзка с непрекъснато задаваните въпроси по отношение на резултатите от тестванията на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев бихме желали да Ви уведомим за следното:

„ Никола Минчев е направил тестванията си след посещаване на лекуващия го доктор от болница „ Лозенец “, който следи здравето на ръководителя на Народното събрание. Той е направил антигенен тест (с позитивен резултат), след което е направил и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който по-късно е посочил също позитивен резултат.

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „ Лозенец “, като са направени на 10.01.2022 година и са въведени съответно към РЗИ-София.

Като социална персона, която се среща ежедневно с десетки и даже стотици хора, Никола Минчев се подлага на рутинни проби за COVID-19. Тестът му за понеделник е бил плануван за времето след съвещанието на КСНС.

Г-н Минчев навреме е уведомил контактните си лица и обществото “.

По-рано през днешния ден някогашният здравен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов съобщи в парламентарните коридори, че ръководителят на Народно събрание дължи отговори за теста си. „ С дейностите си той „ обезглави “ страната “, уточни Ангелов.

„ Нелепа обстановката с теста на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Днес се оказа, че тестът на Никола Минчев е взета у дома. КСНС завърши в 19:40, във у дома е бил към 20:00, лекарят е дошъл в 20:15, 5 минути тест и още 15 минути назад до лабораторията. Става 20:30 – по какъв начин в 21:20 към този момент е позитивен? Абсурдно е! “, сподели още той.

„ Коя е лабораторията или кое е лечебното заведение, в което е изработен пробата. Кой е бил дежурният в лабораторията “, попита някогашният здравен министър.

По думите му вечер няма такива дежурни профилирани лекари. „ Ако пробата е изработен след КСНС, то резултатът не излиза толкоз бързо – трябват най-малко 2 часа. Или ръководителят на Народно събрание е отишъл на КСНС със признаци, което е безконтролно. Дори и този тест да е изработен вечерта, то той се вкарва в системата заран от вирусолог. В случая има съществени морални проблеми! “, разяснява още Костадин Ангелов.

„ Препотвърждаването на позицията ни за районен съд Македония бе животоспасяващ ход за българското държавно управление и премиера Петков. Президентът издърпа ушите на Кирил Петков “, отговори проф. Ангелов на журналистически въпрос.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР