Във връзка с постановената забрана за концентрация от страна на

...
Във връзка с постановената забрана за концентрация от страна на
Коментари Харесай

„Еврохолд“ с официална позиция за стопирането на сделката за ЧЕЗ

Във връзка с постановената възбрана за централизация от страна на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по договорката за придобиването на бизнеса на „ ЧЕЗ Груп “ в България, „ Еврохолд България “ АД декларира:

„ Еврохолд “ прави оценка високо напъните на Комисия за защита на конкуренцията да извърши задълбочено изследване на придобиването за рекордно къс период – 10 работни дни. Холдингът има вяра, че до решението е достигнато след деликатен прочит и изчерпателен разбор на всички обстоятелства и условия.

„ Еврохолд “ приема решението на Комисия за защита на конкуренцията като положителна оценка за финансовата мощност на холдинга и като удостоверение за опциите на компанията да осъществя огромни придобивания. Това е още един мотив холдингът да продължи да следва своята тактика за развиване.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията безспорно способства за това всеки сегашен или предстоящ вложител в българската стопанска система (купувач или продавач) да има нужното доверие в българския регулатор и по този метод да има цялостна прогнозируемост на капиталовите си проекти.

Като обществена компания с огромен брой интернационалните и институционални вложители, „ Еврохолд “ ще изчака решение на надзорния съвет на компанията за по-нататъшните стъпки по договорката и за развиването на капиталовата си тактика в енергийния бранш.

„ Еврохолд “ потвърди, че може сполучливо да структурира придобиването на бизнеса на ЧЕЗ в България и да ръководи отговорно активите на добитите сдружения. По плана работи интернационален екип от над 100 специалисти. За финансирането на договорката беше обезпечен капитал от две световни капиталови банки.

При по този начин плануваната инвестиция в придобиването на фирмите на ЧЕЗ, включително цената на договорката, изкупуването на миноритарните дялове, изплащането на отговорностите на придобиваните сдружения и капиталовата стратегия за тяхното развиване, в България щяха да постъпят над 500 млн. евро. В рамките на холдинга беше образуван енергиен ръб, формиран от авторитетни български и интернационалните енергийни специалисти, които създадоха тактика за развиване.

Стратегията беше показана обществено по-рано този месец в централата на „ Еврохолд “ в София пред специалисти, анализатори и медии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР