Във връзка с планирания днес протест на служители от „ЕМКО“

...
Във връзка с планирания днес протест на служители от „ЕМКО“
Коментари Харесай

Икономическото министерство: Лицензът на фирма ЕМКО ще бъде върнат на 6 октомври, ако констатираните нередности са отстранени


Във връзка с планувания през днешния ден митинг на чиновници от „ ЕМКО “ ЕООД, ви подсещаме, че в резултат на установени нередности при предпазване на муниции в сдружението от способените за това органи, лицензът за импорт и експорт на компанията бе спрян за период от 6 месеца или до отстраняването им. Това се споделя в известие на Министерство на стопанската система до медиите.

Решението за това е на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност. На 25 септември 2017 година в Съвета бе получено писмо от Главна дирекция „ Национална полиция “, в което се декларира, че отчетът от завършилите инспекции ще бъде възложен най-късно до 4 октомври. Ангажимент на съпредседателите на Съвета - вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов - е на 6 октомври да бъде свикано изключително съвещание, на което да бъде прегледан отчетът и в случай че нередностите са отстранени, лицензът на компания ЕМКО да бъде възобновен.

Правителството ще предприеме всички нужни дейности за унищожаване на компаниите, стоящи на входа и изхода на държавните предприятия, за да се подсигурява работата им, по-добри хонорари за служащите и възстановяване изискванията на труд, както и завишаване на постъпленията в държавния бюджет посредством погашение на дивиденти.

Своевременно ще информиране обществеността за резултатите от подхванатите инспекции в държавните сдружения „ Кинтекс “ ЕАД и „ ВМЗ Сопот “ ЕАД за подписаните контракти и извършените процедури за последните 10 години. Както беше поискано от служащите във ВМЗ Сопот, ще бъде осъществена инспекция по отношение на потреблението и разпространението на поверителна техническа документи, благосъстоятелност на държавните сдружения от военно-промишления комплекс.

Припомняме, че през днешния ден служащите от „ ЕМКО “ застават на митинг под прозорците на държавното управление. Лично министър председателят на съвещание на Министерски съвет подреди за бързо разрешаване на проблема. Подозрението е, че забавянето на инспекциите от страна на всички структури, както и на търсенето на нередности от тяхна страна са умишлени.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР