Във връзка с ограничаване на разпространението на COVID-19 Австрия въвежда

...
Във връзка с ограничаване на разпространението на COVID-19 Австрия въвежда
Коментари Харесай

Австрия въвежда задължителна електронна регистрация за влизащите в страната

Във връзка с ограничение на разпространяването на COVID-19 Австрия вкарва наложителна електронната регистрация преди влизане в страната. Тя се назовава Pre-Travel-Clearance – PTC, а регистрационният формуляр ще бъде наличен на немски и британски език.

Мярката влиза в действие от 00 ч. на 15 януари.

По информация на българското посолство в Австрия при онлайн регистрацията жителите ще показват име, данни за контакт, както и къде са обитавали преди пътуването. Допълнително ще би трябвало да отбележат адрес в Австрия и в случай че е допустимо, какъв брой дълго ще останат в страната, осведомят от Министерство на външните работи.

Предвиждат се изключения от условието за регистрация за погранични служащи и директни пасажери, както и за жители, които влизат в Австрия заради фамилни непредвидими аргументи.

Както досега, влизащите в страната, които са били в рискови райони, какъвто е и България, подлежат на наложителна 10-дневна карантина. Прекратяването й е допустимо прибързано с негативен PCR или антигенен тест най-рано на петия ден.

От карантината са изключени жители, които влизат в Австрия по професионални аргументи, директно преминаващите, придружителите при незабавни медицински обстановки. Те би трябвало да показват негативен PCR или антигенен тест, изработен в границите на 72 часа преди пътуването.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44, +43 1 503 16 78, +43 1 581 03 82.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР